Wenger: A Manchester nyerhetett volna, de mi is mindent megtettünk

Vágólapra másolva!
2008.11.09. 10:41
A Premier League 12. fordulójának csúcsrangadóján az Arsenal a Manchester United együttesét fogadta, és az „ágyúsok” Samir Nasri duplájának köszönhetően 2–1-re legyőzték a vendégeket. A mérkőzés után mindkét menedzser egyetértett abban, hogy remek színvonalú meccset láthatott a közönség, és az Arsenal megérdemelten nyert.
Az "ágyús kamikaze" elsöpörte a Manchestert
Fotó: Reuters
Az "ágyús kamikaze" elsöpörte a Manchestert
Az "ágyús kamikaze" elsöpörte a Manchestert
Fotó: Reuters
Az "ágyús kamikaze" elsöpörte a Manchestert

Arsene Wenger természetesen repesett az örömtől a találkozó után, és nagyon elégedett volt az eredménnyel. „Rettentő fontos volt, hogy matematikailag is közel maradjunk a csúcshoz, hogy megmutassuk: kitartásban és mentális erőben is felvesszük a versenyt riválisainkkal. Úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy ma csak nyerhetünk, és így is tettünk.”

Wenger szerint egy nagyszerű Manchestert múltak felül, és győzelmüket annak köszönhették, hogy hamar kihasználták kínálkozó lehetőségeiket, míg a „vörös ördögök” hibáztak a kapu előtt.

A szakvezető természetesen nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, amikor Samir Nasrihoz ért az elemzésben. „Amikor kapu elé kerül, jobb és bal lábbal is képes befejezni az akciót. Franciaországban tipikus irányítót játszott, aki megkapja a labdát és szétosztja. Úgy vélem, hogy a gyorsaságának a támadóharmadon belül is nagy hasznát vehetjük, és így sok gólt szerezhet, ahogy tette ma is, mert félelmetes befejező ember.”

„Nem szeretnék sokat beszélni a két csapat közötti különbségekről, de azt gondolom, mindent megtettünk, amit meg kellett, hogy mi kerekedjünk felül. Ha azt mondják, hogy a Manchester nyerhetett volna, ha kihasználja a lehetőségeit, arra azt felelem, talán – de mi is mindent beleadtunk és a hozzáállásunk nem kérdőjelezhető meg” – fogalmazott Wenger.

A francia tréner a mérkőzést összefoglalva megjegyezte, hogy az kiváló propagandája volt a sportágnak. „Ha valaki szereti a labdarúgást, nem mondhatom azt, hogy szeresse az Arsenalt és a Manchestert is, de a mai meccsen olyan játék volt, amelyet mindenki élvezhetett.”

A manchesteri menedzser, Sir Alex Ferguson szintén dicsérte a meccs színvonalát a lefújás után: „Ahogy a két csapat futballozott, az csodálatos volt. Nem gondolom, hogy bárhol az országban látni lehet ennél jobb játékot” – magasztalta mindkét felet az MU mestere.

Az összecsapásról kifejtette: néha el kell ismerni, ha jobb a másik együttes. „Van, hogy fel kell tenned a kezed, és azt kell mondanod: ha valaki legyőz, akkor olyan legyen, aki játszotta a focit – és az Arsenal ma jól játszott. Támadásban nem voltak olyan veszélyesek, de ők lőtték a gólokat, és ez számít” – sommázott a skót lovag.

A mérkőzésről szóló cikkünket itt olvashatja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik