Sir Alex Ferguson: A következő szezonban még jobb csapat lesz a United!

Vágólapra másolva!
2008.07.03. 09:16
Az angol bajnok Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson meg van róla győződve, hogy a csapat keretében szereplő sok fiatal az eddiginél is jobb teljesítményre lesz képes a következő szezonban. Várakozása nem alaptalan, hiszen a szintén ifjú Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney is klasszissá vált az Old Traffordon.
Sir Alex Ferguson már Ryan Giggs pótlásán is gondolkodik
Fotó: MTI/EPA
Sir Alex Ferguson már Ryan Giggs pótlásán is gondolkodik
Sir Alex Ferguson már Ryan Giggs pótlásán is gondolkodik
Fotó: MTI/EPA
Sir Alex Ferguson már Ryan Giggs pótlásán is gondolkodik

„Jó csapatunk van, és az együttes még tovább fejlődhet. Fiatal futballistáink már tavaly is jól játszottak a szezon egy részében, de rutintalanságuk miatt egyelőre nem tudtak folyamatosan jó teljesítményt nyújtani – vélte a skót mester. – Biztos vagyok benne, hogy Nani, Anderson, Rooney és Ronaldo sokat tanultak az előző idényben.”

„Anderson és Nani is fejlődni fog még, ez egészen biztos, hiszen tavaly ezért vettük meg őket. Az a tervem, hogy hosszú távon ők lépjenek Paul Scholes és Ryan Giggs helyébe” – árulta el a „vörös ördögök” vezetőedzője.

Azt, hogy Ferguson mennyire bízik a két játékosban, szintén bizonyítja, hogy 2007 nyarán nem sajnált 30 millió font körüli összeget a leigazolásukra – Nanit a lisszaboni Sportingtól, Andersont az FC Portótól –, és ez igencsak drága vételár két tehetséges, de nagyon ifjú labdarúgóért.

Természetesen ha megfelelő utódai lesznek Giggsnek és Scholesnak, akkor nagyon jó vásárt csinált a United. Ugyanakkor a két legenda a következő évadban még a csapat rendelkezésére áll, így a fiatalak is sokat tanulhatnak tőlük.

Ferguson arról is beszélt, milyen szerepet szán jövőre a klub ikonjának számító walesi szélsőnek.

„Ryan Giggs még mindig képes nagyon magas szinten játszani. Természetesen nem fogom szerepeltetni minden meccsen, de ha 25 találkozón be tudom vetni, azzal is sokat segíthet nekünk, mert még mindig alkalmas arra, hogy mérkőzéseket döntsön el.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik