Csak az átigazolások terén csökkent Abramovics klubszeretete

Vágólapra másolva!
2008.02.22. 17:10
Az átigazolásokra költött összegek ugyan jelentősen csökkentek, de a Chelsea labdarúgócsapatának illetékesei szerint semmit sem változott Roman Abramovics eltökéltsége, sőt, Jose Mourinho távozása után ismét „lángolóan” imádja a klubot. A legfrissebb kimutatások ugyanakkor továbbra is azt mutatják, némi gond mutatkozik a pénzügyek terén, ugyanis a rekordnak számító 190,5 millió fontos bevétel mellé összességében 74,8 millió fontos veszteség „társul”, vagyis a kiadások még mindig rendkívül magasak.
Roman Abramovics és Avram Grant kettőse
www.telegraph.co.uk
Roman Abramovics és Avram Grant kettőse
Roman Abramovics és Avram Grant kettőse
www.telegraph.co.uk
Roman Abramovics és Avram Grant kettőse

„Nagyon jól ismerjük őt, beszélünk vele, és sokszor látjuk a klubnál. Az elmúlt négy és háromnegyed évben szinte semmit sem változott a rajongása a labdarúgás és a Chelsea iránt. Ha egy ember több, mint 500 milliót szán a saját pénzéből egy futballklubra, akkor nem szállhat ki egyik napról a másikra” - mondta Bruce Buck klubelnök.

A sportvezető hozzátette: Abramovicsot rendszeresen tájékoztatják a pénzügyi mozgásokról, közösen tűzik ki a célokat, feladatokat.

„De igazság szerint, őt leginkább a csapatot érintő hírek érdeklik. Ez a legfőbb oka annak, hogy befektet egy futballklubba. Imádja a labdarúgást” – jegyezte meg Buck.

A brit média szerint a meglévő pénzügyi negatívum első számú oka, hogy a Chelsea rengeteget költ a játékosok és az alkalmazottak fizetésére. A Times című napilap szerint a bevételek közel 72 százalékát fordítják a bérekre, míg a jóval nagyobb pozitívumot elkönyvelő Manchester Unitednél „csak” 43,6 százalék ez a mutató.

Az viszont figyelemre méltó, hogy az elmúlt öt évben összesen 578 millió fontot költő Abramovics a legutóbbi két szezonra már „csak” 11,7 milliót szánt, inkább lejárt szerződésű futballistákkal állapodott meg. Korábban 126,7 millió ment el a sztárokra…

Peter Kenyon ügyvezető egyébként ismét elmondta, a sorozatos viták miatt adta ki Mourinho útját a klubtulajdonos, noha sokáig rendkívül jó volt a viszony a két „erős ember” között. Avram Grant kinevezése óta megnyugodtak a kedélyek, a Chelsea-ről egyre inkább „csak” sportszakmai ügyekben esik szó.

„Most is hatalmas a zaj a klub körül, sokat beszélnek róla az emberek, de csak a futball miatt. Tény: sokkal kevesebb az ellentmondás. Így a menedzsment is a munkára összpontosíthat. Azt kell mondjam, az új menedzser révén sokkal nagyobb a stabilitás” – mondta Kenyon.

A pénzügyi helyzet javulása mellett a Chelsea-nél annak is örülhetnek, hogy a csapat még négy fronton reménykedhet. Vasárnap döntőt játszik a Tottenhammel a Ligakupában, harmadik helyen áll a bajnokságban, az FA Kupában negyed-, míg a BL-ben nyolcaddöntős.

Utóbbi két sorozatban szinte garantált a továbblépés, lévén a Barnsley nem tartozik az életveszélyes együttesek közé, míg a Bajnokok Ligájában az Olympiakosz hazai pályán csak 0-0-s eredményre volt képes a „kékekkel” szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik