John Obi Mikel: Abramovics felajánlotta, hogy „embereket küld” az apámért

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 17:44
null
John Obi Mikel és Roman Abramovics (Fotó: Getty Images)
Még mindig nem engedték szabadon az angol élvonalbeli Liverpoolban szereplő Luis Díaz édesapját – mint megírtuk, a Luis Manuel Díazt elrabló szervezet feltételekhez köti a szabadon engedést. Ennek apropóján nyilatkozott a TalkSportnak a Chelsea-t 11 éven keresztül erősítő John Obi Mikel, akinek a 2018-as oroszországi világbajnokság idején rabolták el az édesapját.

 

„Az édesapámat akkor rabolták el, amikor a 2018-as oroszországi vébén voltam a válogatottal, s az Argentína elleni csoportmeccsre készültünk. Két órával a kezdés előtt felhívott a testvérem, s közölte velem, hogy az apámat másodszor is elrabolták Nigériában. Korábban (2011-ben – a szerk.) egyszer már elrabolták, s akkor nagyon sok pénzt követeltek tőlem váltságdíjként, amelyet végül kifizettem, s ők el is engedték az apámat. (...) A második eset lesokkolt, hiszen életem egyik legfontosabb meccsére készültem a válogatottal” – idézte fel a történteket John Obi Mikel.

„Nem tudtam elhagyni a helyiséget. Nem beszélhettem erről senkinek. Harminc percig egyedül voltam, s azon gondolkodtam, mitévő legyek. Beszéljek erről az edzővel, a csapattársakkal? Vagy tegyek egy nyilvános bejelentést? (...) Végül úgy döntöttem, hogy nem verem nagydobra a dolgot. Beszéltem az édesanyámmal és a testvéreimmel, és mindenki sírt a telefonban. Azt mondták, ne játsszak, nehogy a történtek befolyásolják a játékomat, de úgy döntöttem, hogy pályára fogok lépni. A meccset nem nyertük meg, s utána elmondtam a dolgot a többieknek is. Az öltözőben több játékos és a mester is a könnyeivel küszködött. Azt mondták, nem kellett volna játszanom” – folytatta a 36 éves egykori labdarúgó. Obi Mikel ezután a Luis Díaz szüleivel történtekre reflektálva dicsérte a Liverpool kiállását a játékosa mellett, majd elmondta, hogy a Chelsea akkori tulajdonosa, Roman Abramovics felajánlotta neki, hogy zsoldosokkal szabadíttatja ki az apját.

„A Chelsea mindenben támogatott. Emlékszem rá, hogy Roman Abramovics megkérdezett: »Szeretnéd, hogy embereket küldjek oda? Ki tudom hozni onnan az apádat.« Én visszakérdeztem, hogyan tervezi ezt megcsinálni. Roman így válaszolt: »Ne aggódj miatta. Ez egy lehetőség, s ha akarod, el tudom intézni a dolgot«” – idézte fel az orosz üzletemberrel való beszélgetését az egykori középpályás. Obi Mikel ezután elmondta, hogy együttérez Díazzal, s tudja, min megy keresztül.

„Az én apám a telefonban sírt, s könyörgött, hogy tegyek meg mindent, amit az elrablói kérnek, mivel megverték, és pisztolyt fogtak a fejéhez. Végül egy óriási pénzösszeg kifizetésével elértem, hogy elengedjék. – mondta Obi Mikel, majd Luis Díaznak üzent. – Maradj erős, és tégy meg mindent, hogy az apádat szabadon engedjék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik