Fredrik Ljungberg remek visszatérése

Vágólapra másolva!
2007.02.15. 00:04
Hatalmas csatában jutott tovább az Arsenal az angol FA-kupa negyedik fordulójának megismételt mérkőzésén. A találkozó csak hosszabbítás után dőlt el, a fővárosiak úgy is kétgólos győzelmet arattak, hogy két büntetőt is elhibáztak. Fredrik Ljungberg hosszú sérülés után góllal tért vissza.
Adebayor lövésével szerzett vezetést az Arsenal
Reuters
Adebayor lövésével szerzett vezetést az Arsenal
Adebayor lövésével szerzett vezetést az Arsenal
Reuters
Adebayor lövésével szerzett vezetést az Arsenal

Arsene Wenger „könnyített vázú” csapatot küldött pályára a Bolton ellen az FA-kupa negyedik fordulójának megismételt mérkőzésén. A londoni csapatnál ezúttal Thierry Henry, Cesc Fabregas és Jens Lehmann sem lehetett ott társaival a Reebok Stadionban.

A 13. percben vezetést szereztek a fővárosiak, Adebayor lövése megpattant Jannakopuloszon, és a hálóba vágódott.

Fredrik Ljungberg (jobbra) hosszú sérülés után góllal tért vissza
Reuters
Fredrik Ljungberg (jobbra) hosszú sérülés után góllal tért vissza
Az első félidő egészéről elmondható, hogy az Arsenal lefocizta a pályáról a Boltont, a londoni csapat más fordulatszámon játszott, mint ellenfele.

A szünet után megrázták magukat Sam Allardyce tanítványai, és már rögtön az első percben majdnem egyenlítettek. Bár ezúttal is inkább a vendégek, személy szerint Diaby volt veszélyes csapatának kapujára: a középpályás egy előre ívelt szabadrúgást csúsztatott saját kapujára, de Almunia bravúrral hárított.

A 63. percben végleg eldőlhetett volna a továbbjutás sorsa: Baptistát buktatta a 16-oson belül Ben Haim, a büntetőt azonban Gilberto Silva kibombázta a stadionból. A mérkőzés elején egyébként a Bolton is tizenegyest reklamált, de hiába került a földre Nolan, Foyt nem hatotta meg. A 85. percben Adebayor még Jaaskelainen kapust is kicselezte, ám öt méterről nem tudott az üres kapuba passzolni, a labda a kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra.

És ahogy lenni szokott a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A rendes játékidő hosszabbításának első percében Campo fejelte az ötösön belülre a labdát, ahol az érkező Meite a kapuba belsőzte a játékszert. Hosszabbítás!

A ráadás első félidejében újabb kapufát ért el a Bolton, egy beadásba Gilberto Silva rosszul tette bele a lábát, és a labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A hosszabbítás második részében Aliadiere szépen tört előre, majd Ljungberg elé játszott, a sérüléséből visszatért svéd játékos pedig ballal a hálóba lőtt. Hat perccel a vége előtt egy röviden kifejelt labdát Anelka mellre vett, majd alig bombázott kapu fölé. Tal Ben Haim később megkapta második sárga lapját, és kiállt.

Az utolsó másodpercekben újabb büntetőhöz jutott az Arsenal, miután a hátrahúzódó Anelka buktatta Adebayort. A labda mögé ezúttal Julio Baptista állt, és hiába rúgta csúnyán fölé a labdát, az Arsenal továbbjutott egy nagyon izgalmas mérkőzésen, főleg hogy Adebayor a végén bebiztosította a sikert.

ANGOL FA-KUPA

4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Bolton-Arsenal 1-3 (0-1, 1-1, 1-2) - hosszabbítás után
Bolton, vezette: Chris Foy
BOLTON
Jaaskelainen- Ivan Campo, Meite, Ben Haim, Gardner (Pedersen a 84.)- Jannakopulosz (Vaz Te a 84.), Tejmurjan (Tal a 84.), Speed- Nolan, Diouf- Anelka.
Menedzser: Sam Allardyce.
ARSENAL
Almunia- Diaby, Touré, Djorou (Hoyte a 92.), Clichy- Hleb (Ljungberg a 78.), Gilberto Silva, Denilson, Rosicky (Aliadiere a 90.)- Adebayor, Julio Baptista.
Menedzser: Arséne Wenger.
Gólszerző: Meite (90.) ill. Adebayor (13., 120.), Ljungberg (108.)
Sárga lap: Ben Haim (72.), Ivan Campo (83.), Anelka (120.) ill. Ljungberg (120+2.)
Kiállítás: Ben Haim (117.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik