Brazil és portugál tehetséget igazol a Manchester United

Vágólapra másolva!
2007.05.31. 09:44
Roppant tehetségesnek tartott labdarúgókkal erősít az angol bajnok Manchester United: a 19 éves Anderson az FC Portótól, míg a 20 esztendős Nani a Sporting Lisboától kerül az Old Traffordra. A futballisták már megállapodtak az angol klub illetékeseivel, a szerződés aláírására a kötelező orvosi vizsgálatok után kerül sor.
Anderson és Nani is Portugáliából igazol az Old Traffordra
Anderson és Nani is Portugáliából igazol az Old Traffordra
Anderson és Nani is Portugáliából igazol az Old Traffordra
Anderson és Nani is Portugáliából igazol az Old Traffordra

Így szinte bizonyos, hogy legalább hárpm új futballista kerül a vörös ördögök keretébe: a Bayern München angol válogatott középpályása, Owen Hargreaves a jövő héten ír alá.

A brit és a portugál sajtó úgy tudja, hogy Andersonért és Naniért összesen 50 millió eurót fizet a Manchester United.

A brazil tinédzser először a 2005-ös U17-es világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, őt választották a torna legjobb játékosának. Képességeiről sokat elárult, hogy idén nyáron pályára léphet a Copa Americán, lévén tagja Carlos Dunga bő keretének. Pénteken pedig az angol publikumnak is bemutatkozhat, amikor a dél-amerikai nemzeti tizenegy a szigetországi gárdával találkozik a Wembleyben.

Anderson Luís de Abreu Oliveira 2005 decemberében igazolt az FC Portohoz, s tavaly márciusban játszott először a felnőttek között. A tehetség a középpálya bal oldalán és irányítóként is remek teljesítményre képes, s nem ijed meg a közelharcoktól sem.

Luís Carlos Almeida da Cunha, vagyis Nani már régóta szerepelt a Manchester United terveiben, de az utóbbi napokban úgy tűnt, a Tottenham Hotspur lesz a befutó. A válogatottban öt találkozón jutott szóhoz, már gólt is szerzett. A szakértők szerint ő lesz Ryan Giggs utódja a manchesteri középpálya bal oldalán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik