Magyarázatot várnak Wengertől, Lampard kiállt Adebayor mellett

Vágólapra másolva!
2007.03.01. 14:45
Az Angol Labdarúgó-szövetség magyarázatot vár Arsene Wengerről, aki a Blackburn Rovers elleni szerda esti FA-kupa találkozó után élesen bírálta, hazugnak nevezte a vasárnapi Ligakupa-döntőn közreműködő játékvezető-asszisztenst. Érdekesség, hogy a cardiffi összecsapás hajrájában kiállított Emmanuel Adebayort védelmébe vette Frank Lampard, azt állítva, a togói támadó nem ütötte meg.
Adebayor fékezhetetlenül dühös volt a kiállítás után
Reuters
Adebayor fékezhetetlenül dühös volt a kiállítás után
Adebayor fékezhetetlenül dühös volt a kiállítás után
Reuters
Adebayor fékezhetetlenül dühös volt a kiállítás után

„Adebayor nem ütött meg senkit, szóval amikor a partjelző azt mondja, hogy igen, akkor hazudik – mondta a francia szakember. Voltak játékosok, akik akkor ütöttek, és még csak meg sem vádolták őket. Nem értek egyet a mérkőzésről szóló hivatalos jelentés egyes részeivel, melyeket az asszisztens állításaira alapoznak. Ez egy hazugság – egy totális hazugság. Azt mondja, hogy Adebayor megütötte Lampardot. Szeretném, ha Lampard is azt mondaná, hogy Adebayor megütötte őt.”

Az FA szóvivője csütörtökön reagált az elhangzottakra, s „védőbeszédet” vár az Arsenal szakmai főnökétől.

„Wenger megkérdőjelezte a játékvezetők függetlenségét, s nagyon komoly állítás, hogy hazugnak nevezte őket. Ezzel megkérdőjelezte a sportág teljes integritását” – szerepel a szövetség médiafelelősének közleményében.

Az FA képviselője azt is elutasította, hogy igazságtalan lenne a fegyelmi eljárások rendszere.

Az ügyben fordulatot jelenthet, hogy Lampard állítólag elismerte, Adebayor hozzá sem ért a Ligakupa-fináléban.

„Beszéltem Frankkal, aki azt mondta, Adebayor nem ütötte meg” – jelentette ki Steve Kutner, a középpályás ügynöke.

Az Arsenal togói csatárját Frank Lampard állítólag megütése miatt állította ki Howard Webb játékvezető, s az angol szövetség jóvá is hagyta a piros lapot. Adebayort három mérkőzésre szóló eltiltással sújtották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik