Nem bírtak negyedik ligás ellenfelükkel Essienék

Vágólapra másolva!
2007.01.10. 23:22
Nem bírt a negyedik ligás Wycombe Wanderersszel a Chelsea csapata a Ligakupa elődöntőjében, a csapatok az 1-1-es döntetlen után a Stamford Bridge-en találkoznak a visszavágón. A mérkőzés két gólszerzője Bridge és Easter volt.
Bridge (jobbra) elemelte a kapus fölött a labdát...
Reuters
Bridge (jobbra) elemelte a kapus fölött a labdát...
Bridge (jobbra) elemelte a kapus fölött a labdát...
Reuters
Bridge (jobbra) elemelte a kapus fölött a labdát...

...majd ütközött Batistával, mindketten ápolásra szorultak
Reuters
...majd ütközött Batistával, mindketten ápolásra szorultak
A Chelsea a Wycombe Wanderers együtteséhez látogatott a Ligakupa első elődöntőjében. José Mourinho több játékosát pihentette, a két középső védő Essien és Paulo Ferreira volt, Bridge a középpályán kapott helyet, míg a támadósorba Kalout nevezte a szakvezető.

Bátran kezdett a negyedik liga hatodik helyezettje, szinte letáboroztak a Chelsea térfelén, de az első percekben komoly veszélyt nem jelentettek Hilario kapujára.

A 12. percben azonban már Hilario hálójába került a labda, ám korán örültek a hazaiak, mivel Bennett játékvezető Easter megmozdulását szabálytalannak vélte Essiennel szemben.

Nyolc perccel később újabb lehetőség alakult a Wanderers-játékosok előtt, ám Oakes beadásáról mind Bloomfield, mind Easter lemaradt. A vendégcsapatban Essien rendkívül idegenül mozgott a középhátvéd helyén ezekben a percekben.

Az első félóra után magára talált a bajnoki címvédő, és előbb Bridge lövését ugyan Doherty mentette a gólvonalon, de az ezúttal középpályást játszó balhátvéd a 36. percben már bevette Batista hálóját. A kapus és a Chelsea-játékos összefutott, mindketten ápolásra szorultak az eset után. Sőt, Bridge-nek mezt is kellett cserélnie, mivel véres lett…

Az 50. percben egyenlítési lehetőség adódott a Wycombe előtt, amikor Mooney Bloomfield elé játszott, de a középpályás elhibázta a helyzetet.

Mooneyt próbálja meg "lenyelni" Makelele
Reuters
Mooneyt próbálja meg "lenyelni" Makelele
Mourinho ismét elégedetlen volt Shaun Wright-Phillipsszel, az angol szélső helyére behozta az 1989-es születésű izraeli Ben Sahart, aki a Macclesfield elleni FA-kupa-meccsen debütált az első csapatban.

A Wycombe a második félidő közepétől már kevesebbszer tudott támadásokat vezetni, köszönhető ez Essiennek, aki a kezdeti zavarodottsága után egyre jobban belejött a középhátvéd szerepébe.

A 77. percben azonban mégis sikerült az egyenlítés Paul Lambert csapatának: Mooney fejelt le egy labdát csatártársa, Easter elé, aki fejjel megtolta a játékszert, majd Hilario kapujába küldte.

Három perccel a rendes játékidő vége előtt Oakes veszélyes szabadrúgása zúgott el a felső kapufa felett. A Wycombe hazai pályán döntetlent ért el sokkal jobb erőkből álló ellenfele ellen.

LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

  • Wycombe Wanderers (IV)-Chelsea 1-1 (Easter 77. ill. Bridge 36.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik