Newcastle: kezdődjék az új korszak! Megvan az első igazolás

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 09:31
null
<strong>Kieran Trippier</strong> az első erősítés (Fotó: <a href="https://www.nufc.co.uk/news/latest-news/newcastle-united-sign-kieran-trippier/" target="_blank">nufc.co.uk</a>)
Igaznak bizonyultak a pár nappal ezelőtti spanyol sajtóértesülések, miszerint elhagyja a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) címvédő Atlético Madridot Kieran Trippier, aki visszatér hazájába, és a Newcastle United játékosa lesz. A „szarkák” most hivatalosan is bejelentették, személyében megvan a csapat első téli igazolása.

 

„A Newcastle United örömmel jelenti be, hogy szerződtette az angol válogatott szélső védőt, Kieran Trippiert az Atlético Madridtól” – írja a honlapján a klub. Hozzáteszik, hogy a 31 éves futballista két és fél évre kötelezte el magát az új csapatánál. Ő az első felnőttjátékos, aki az új vezetőség és Eddie Howe vezetőedző irányítása alatt érkezett a klubhoz.

A 35-szörös válogatott védő 2019-ben került az Atléticóba a Tottenham Hotspurből, az előző idényben pedig spanyol bajnokságot nyert. Howe kezei alatt nem először fog játszani, hiszen 2011-ben, az akkor még a Burnleyt irányító tréner szerződtette őt.

„Örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a fantasztikus klubhoz. Igazán élveztem a madridi időszakot, de amikor meghallottam, hogy a Newcastle United érdeklődik irántam, és ismét Eddie Howe-val dolgozhatnék együtt, eldöntöttem, hogy ide akarok jönni” – nyilatkozta Trippier immár Newcastle-játékosként.

„Tudom, hogy sok munka vár ránk, de jól ismerem a Premier League-et, és tudom, hogy milyen csodálatos klub ez, amely tele van nagyon tehetséges játékosokkal. Alig várom már, hogy munkába állhassak és izgatottan várom azt is, hogy Newcastle-játékosként kisétáljak a St James' Park gyepére” – tette hozzá az új szerzemény.

„Nagyon örülök, hogy Kierant a Newcastle Unitedban üdvözölhetem – mondta Eddie Howe, a csapat edzője. – Régóta csodálom a képességeit és folyamatosan figyelemmel követtem a pályafutását, így amikor lehetőség nyílt arra, hogy megszerezzük őt, nem hezitáltunk.”

„Sok és kemény munkánk volt abban, hogy megtervezzük a téli átigazolási időszakunkat, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ilyen gyorsan nyélbe ütöttük ezt az üzletet. Szeretném mindenkinek megköszönni, aki ezt lehetővé tette, különösen a vezetőségünknek. Nagyon várom már, hogy ismét együtt dolgozhassak Kierannel az edzéseken” – fogalmazott Howe.

A spanyol média információi szerint „családi okokra” hivatkozva tér vissza a szélső védő Angliába. Trippier felesége és két gyermeke nem költözött Spanyolországba a játékossal, aki két és fél év után szeretne mihamarabb visszatérni családja mellé.

A klub nem közölte, de a Transfermarkt szerint a 31 éves Trippiert 13.5 millió fontért szerződtette a Newcastle.

„Bemutatjuk az új korszakunk első igazolását!”


A Buryben született Tripper a Manchester Citynél kezdte a pályafutását, megfordult a Barnsleyban és az Eddie Howe féle Burnleyben is. 2015-ben a Tottenhamhez került, ahol négy évet húzott le (2017-ben bemutatkozott az angol válogatottban), majd onnan az Atlético Madridhoz szerződött. A nyári Európa-bajnokság fináléjában kezdőként képviselte Angliát az olaszok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik