Végig simán vezetve nyerte az ötödik meccset a Bucks

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 07:25
null
Végig simán vezetve nyerte az ötödik meccset a Bucks (Fotó: Getty Images)
Sem Jannisz Adetokunbo, sem Trae Young nem tudott pályára lépni, de a Bucks ezúttal nem adott sok esélyt ellenfelének és 120 pont fölé jutva került 3–2-es előnybe az NBA keleti főcsoportdöntőjének ötödik mérkőzésén.

 

Milwaukee Bucks–Atlanta Hawks 123–112

Végig vezetve nyert a Milwaukee. Jannisz Adetokunbo nélkül Bobby Portist tette be a kezdőbe a hazaiaknál Mike Budenholzer, vagyis arra szavazott, hogy mindenképpen megtartja a három magasemberrel felálló szerkezetét, ez pedig végül remek döntésnek bizonyult. Amellett, hogy Jrue Holiday (25 pont, 6 lepattanó, 13 gólpassz) és Khris Middleton (26 pont, 13 lepattanó, 8 gólpassz) is abszolút megfelelt a feladatnak, mint labdás ember, aki szórja a pontokat és szervezi a játékot, mozgatja a csapatot, a többiek is kitettek magukért: Portis villogott (22 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés), Brook Lopez pedig idei legnagyobb meccsét játszotta, 33 pontot szerzett 14/18 jó dobással, 4 támadópattanóval és 4 blokkal, gyakorlatilag az évekkel ezelőtti All-Star önmagát idézte. A társaság ennek megfelelően végig kézben is tartotta az összecsapást, rögtön az első negyed közepén 20–7-re vezettek PJ Tuckerék, még ebben a játékrészben volt 30–10 is az eredményjelzőn és bár az Atlanta később felvette a kesztyűt, de mindig mindenre tudott válaszolni a Milwaukee. A második negyed hajrájában nyolc-kilenc, a harmadik negyed első részében pedig hat pontig is visszajött a Hawks, itt érezhettük úgy, hogy ebből akár még meccs is lehet, de a következő öt perc alatt futottak egy 12–4-et Lopezék, amelynek köszönhetően újra megléptek és többször már nem kerültek veszélybe – a záró etap elején Middleton még dobott gyorsan öt pontot két gólpasszal, ezek a labdabirtoklások eldöntötték a küzdelmet. A parádésan támadó, lendületesen, agresszíven, nagy kedvvel játszó Bucks így egyetlen győzelemre került a nagydöntőtől, dominált a festékben és sokáig a lepattanózás terén, úgyhogy szinte mindent jól csinált – magabiztosan utazhat vissza Atlantába a hatodik mérkőzésre.

Csak futott az eredmény után az Atlanta. Az ezúttal is Trae Young nélkül felálló vendégek estéje igazából arról szólt, hogy a borzalmas első negyed után valahogy vissza tudjanak jönni a meccsbe, előbb a lepattanózásukat próbálták rendezni, majd a gyorsindításokat igyekeztek elvenni a Buckstól, aztán a támadójátékukon is sikerült csavarniuk és elkezdtek hatékonyabban lövöldözni kintről. A második negyed végén és a harmadik negyed elején úgy tűnt, hogy rendben vannak, megérkeztek, a fő problémáikat eltüntették és egy futásra vannak attól, hogy egálba kerüljenek, de azt a futást nem ők, hanem a feljebb kapcsoló Milwaukee rakta össze, onnantól pedig nem volt már elég erő a társaságban ahhoz, hogy igazán reagáljon. Becsülettel mentek a végéig, még az utolsó két percben sem adták fel, emelgették el a hármasokat, hogy hátha képesek csodát tenni, ezért is lett látótávolságon belüli a végeredmény, de reálisan nézve ezt a találkozót most dominálta a Bucks, nekik védekezésben nem volt érdemi válaszuk. Nate McMillan vezetőedző szerint az ellenfél jóval fizikálisabb volt náluk és ezzel „ütötte ki” őket, hiába dobott 28 pontot 7/16 triplával Bogdan Bogdanovics, nem működött a játékuk – Clint Capela eléggé elveszett, Kevin Huerter gyengén játszott, Lou Williams hat labdát adott el, úgyhogy a Collins, Gallinari páros pontereje kevésnek bizonyult az ennyire hatékony és sokoldalú Bucksszal szemben. A 3–2-es hátrány még nem a világ vége, de óriási szükségük lenne arra, hogy Youngot valahogy összedrótozzák a következő, hazai megmérettetésre...

A Bucks legjobb dobói: Lopez 33, Middleton 26/6, Holiday 25/9
A Hawks legjobb dobói: Bogdanovics 28/21, Collins 19/9, Gallinari 19/6

A párharc állása: 3–2 a Bucks javára.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Milwaukee Bucks–Atlanta Hawks 123–112
(36–22, 29–34, 26–22, 32–34)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Bucks javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik