Szétlövésben nyert a bajnok a Canucks ellen

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 10:12
null
Jeff Carter a rendes játékidőben is betalált, majd a szétlövésben is ő döntött (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján simán nyert az Edmonton Oilers és a Phoenix Coyotes is. A bajnok Los Angeles Kings ráadásra, majd szétlövésre kényszerült a Vancouver Canucks ellen.

Jeff Carter a szétlövés harmadik körében betalált, míg Jonathan Quick hatástalanította Zack Kassian lövését, így a Los Angeles Kings végül a ráadás után 3–2-re legyőzte a Canucksot.

Carter nemcsak a „büntetők" alatt alkotott maradandót: miután Kassian és Alexandre Burrows találatával már 2–0-ra vezetett a Vancouver, az ő góljával kezdte meg a felzárkózást a hazai együttes a második harmadban. A hosszabbítás lehetőségét azonban így is majdnem elbukta a bajnokcsapat: Szlava Vojnov a rendes játékidő vége előtt 43 másodperccel egyenlített.

A Phoenixnek nem volt ennyire nehéz bezsebelnie a győzelmet, a Nashville ugyanis gólt sem tudott ütni a Prérifarkasoknak. Chad Johnson remek teljesítménye kellett ehhez – a Coyotes kapusa 21 lövésből 21-et hárított, és csapata simán, 4–0-ra nyert. Keith Yandle gólt ütött és két gólpasszt is kiosztott a mérkőzésen.

Az Edmonton elsősorban parádés emberelőny-kihasználásának köszönhetően fektette két vállra a Coloradót. Az Oilers mind a négy találatát emberfórban szerezte. A meccs előtt egyaránt két győzelemmel és két vereséggel álló két klub közül így a kanadaiaknak lett pozitív a mérlegük.

NHL
ALAPSZAKASZ, 10. JÁTÉKNAP
Los Angeles Kings–Vancouver Canucks 3–2 – szétlövéssel
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 3–5
Columbus Blue Jackets–Dallas Stars 2–1
Phoenix Coyotes–Nashville Predators 4–0
Edmonton Oilers–Colorado Avalanche 4–1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik