Philadelphiában nyert a Suns, már nyolcnál tart a Knicks

GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2021.04.22. 10:58
null
Joel Embiid (balra) remek teljesítménye ellenére a Philly kikapott a Phoenixtől (Fotó: Getty Images)
A Hawks elleni ki-ki meccset is behúzta a New York, egylabdás végjátékot nyert a Denver, a Memphist is legyőzte a Clippers, a Washingtont pedig a Warriors sem tudta megállítani az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában.

 

Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 121–105

Sexton vezérletével győzött a Cavs. A felek néhány napja találkoztak Chicagóban, akkor a Bulls ünnepelhetett, ráadásul azóta a Cleveland még egy vereséget begyűjtött, így habár most odahaza fogadták riválisukat, mégsem ők számítottak esélyesnek. Ennek ellenére lényegében már az első negyedben eldőlt a mérkőzés végkimenetele, 34–12-re nyerte meg ezt a periódust a vendéglátó, sőt mivel Collin Sexton (30 pont, 7 gólpassz), Darius Garland (25 pont, 4 gólpassz) és Kevin Love (15 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta a kötelezőt, így a nagyszünetet követően is rávertek még egy tízest a vendégekre, az utolsó negyedben pedig már azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy pihentessék a legjobbjaikat. A sikerrel egy ötmeccses hazai vereségsorozatot szakított meg a J. B. Bickerstaff vezetőedzőt ezúttal családi okok miatt nélkülöző alakulat.

Nem volt vezérbikája a Chicagónak. Habár a papírforma inkább a vendégek sikerét jósolta, Zach LaVine hiányában egy igencsak felforgatott kezdő ötössel lépett pályára a Bulls, amely egy az egyben le is olvadt az első negyedben, melyet huszonkét ponttal veszítettek el, de a harmadik játékrész derekán már 94–61-re is vezetett a Cavaliers. A kispadról érkező Lauri Markkanen (16 pont, 5/7 mezőnyből) volt a legjobb vendégoldalon, ám a meccs alakulása nem indokolta, hogy túl sok időt töltsön a parketten, így ezúttal mindössze 21 perc jutott neki. Mellette Coby White (14 pont, 6 gólpassz) és Thaddeus Young (14 pont, 8 lepattanó) játéka dicsérhető, de igazi húzóember nélkül, ezen az estén nem volt esélyük a győzelemre – Nik Vucsevics kilenc pontja nem férhetett bele.

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 30/9, Garland 25/12, Love 15/12
A Bulls legjobb dobói: Markkanen 16/12, White 14/6, Young 14/3

Indiana Pacers–Oklahoma City Thunder 122–116

Hozta a kötelezőt a Pacers. Zsinórban három fiaskót követően nagyon kellett ez a siker az Indianának, ennek megfelelően végig kontroll alatt tartották a mérkőzést, még akkor is, ha Myles Turner, Domantas Sabonis, Doug McDermott, Jeremy Lamb és JaKarr Sampson sem volt bevethető. Az alacsony szerkezetben játszó hazaiak – egyetlen pályára lépő játékosuk sem volt 201 centiméternél magasabb – rögvest egy 16–6-os futással kezdtek, Malcolm Brogdon (29 pont, 15 lepattanó, 7 gólpassz) igazi vezérként tündökölt, de Caris LeVert (28 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) és a tíznapos szerződését a minap egy három éves megállapodásra váltó Oshae Brissett (23 pont, 12 lepattanó) is remekelt. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt nyomás a csapaton. Próbáltunk agresszívabban játszani és ez most működött” – nyilatkozta a lefújást követően Brogdon.

Későn ébredt az OKC. A Thunder sorozatban tizenegy vereséggel a tarsolyában érkezett Indianapolisba, így érthető módon ezúttal sem ők számítottak favoritnak. Darius Bazley (26 pont, 9 lepattanó) próbálta tartani a lelket a vendégekben, ám mezőnyből mindössze 9/25-öt dobott – talán egy kissé túlvállalta magát –, s mivel a triplavonalon kívülről minkét csapat pocsékul célzott, így a játék színvonala sem volt eget rengető. A nagyszünetet követően ellenben magára talált az Oklahoma City, Svi Mykhailiuk (20 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és a kispadról beszálló Kenrich Williams (15 pont, 7 lepattanó) is elemében volt, így 73-72-re zárkóztak fel, ám a Pacers egy 13–4-es futással újra megrázta magát, ezzel pedig a mérkőzést is megnyerte.

A Pacers legjobb dobói: Brogdon 29/6, LeVert 28/3, Brissett 23/6
A Thunder legjobb dobói: Bazley 26/3, Mykhailiuk 20/6, Williams 15/6

Philadelphia 76ers–Phoenix Suns 113–116

Embiid majdnem csodát tett. A nap rangadóján két bajnokesélyes csapat találkozott, s bár a Sixers sikerszériája legutóbb megszakadt a Golden State Warriors ellen, érthető módon nagyon akarták ezt a győzelmet. A hazaiaknál azonban Tobias Harris és Ben Simmons sem léphetett pályára, ennek ellenére remekül küzdött a Sixers. A várakozásoknak megfelelően látványos csata kerekedett, végig fej fej mellett haladtak a felek, s bár a mezőnyből és a triplavonalon kívülről is jobban dobtak a „hetvenhatosok”, ellenben 17 labdát szórakoztak el, ezekből pedig nem kevesebb mint 24 pontot szórt a Suns. Az MVP-jelölt Joel Embiid (38 pont, 17 lepattanó, 4 gólpassz) ezúttal is klasszis teljesítménnyel rukkolt elő, még akkor is, ha a harmadik negyed egy részében szemlátomást a térdével bajlódott a kispadon. Mellette Danny Green (18 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) és Tyrese Maxey (14 pont) is odatette magát, így végül egy egylabdás meccs kerekedett. Nyolc tizedmásodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt, 116–113-as Phoenix vezetésnél Chris Paul dobhatott büntetőt, ám a második lehetőség tőle egészen szokatlan módon kimaradt. Embiid leszedte a pattanót, majd a saját büntetőterületéről dobott, a Spalding pedig a tábláról a gyűrű felé vette az irányt, ám az kivetette magából. „Amikor eldobtam, nagyon jól nézett ki” – kesergett a lefújás után Embiid. A Philly a veresége ellenére is tartja az első helyét a keleti konferenciában.

Paul és Booker duója vezette sikerre a Sunst. A Phoenix a Spurs elleni baki után Milwaukee-ban nyert hosszabbításos rangadót, ráadásul ebben az idényben egyszer már a Phillyt is legyőzte, 18–7-es idegenbeli mérlege pedig ligaelit, úgyhogy Pennsylvaniába sem feltartott kezekkel érkeztek. Chris Paul (28 pont, 8 gólpassz), Devin Booker (19 pont, 7 gólpassz) és Mikal Bridges (18 pont, 4 lepattanó) triója remek teljesítményt nyújtott, ellenben Deandre Aytonnak meggyűlt a baja Embiiddel, így a vendégek centere mindössze 10 pontig és 5 lepattanóig jutott – Cameron Johnson (15 pont, 4 lepattanó) viszont fontos pontokat hozott a padról. Egylabdás meccs lett belőle, a végén Paul, aki 93 százalékos büntetőző, hibázott, Embiid pedig majdnem dobott egy csodakosarat. „Az a dobás lényegében már bent volt, soha nem láttam még ilyet. Nem tudom miként reagáltunk volna, ha tényleg bemegy” – mondta Paul az újságírók kérdéseire reflektálva.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 38/9, Green 18/12, Maxey 14
A Suns legjobb dobói: Paul 28/15, Booker 19, Bridges 18/6

Washington Wizards–Golden State Warriors 118–114

Véget ért a Curry-mágia. Olyan döbbenetes formában volt most már meccsek óta Steph Curry, hogy minden este benne volt nála a visszaesés, vagy legalább az, hogy „emberi” teljesítményt nyújt az eddigiek után. Ez most meg is érkezett, a GSW vezére a 40 pontos, 10 triplás parádék után most csak 18 pontot dobott 25 mezőnykísérletből és 2/14 triplából, a 7 lepattanó és 8 gólpassz tudott ezen valamelyest kozmetikázni, de ez végül nem lett elég az újabb győzelemhez úgy sem, hogy a társak most sokat segítettek. A vendégeknél összesen öten dobtak legalább 14 pontot, a kispadról Oubre (24 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) és Poole (22 pont, 6/10 tripla) is eleget tett hozzá, de hiába jöttek vissza és vezettek a 38–20-ra elvesztett első negyed után, az utolsó játékrész megint a Washingtoné lett – következőleg a Nuggets ellen ismét az MVP-Curry kellene ahhoz, hogy komoly esélyük legyen...

Tovább menetel a Washington. Már sorozatban hatodik győzelmét húzta be a fővárosi alakulat, amely egy nagyon fordulatos, izgalmas mérkőzés végén tudta folytatni a szériáját. Parádésan kezdtek a hazaiak és a 38–20-ra megnyert első negyed után úgy tűnt, hogy ebből sima meccs lehet, de aztán a második játékrészt már a Warriors vitte el 38–22-re és a folytatásban fordult a kocka: 19 pontos előnyből 11 pontos hátrány lett. nagyon kapaszkodnia kellett a Wizardsnak. Az utolsó hat percben azonban ismét az ő akaratuk érvényesült, 93–104 után három percig nem kaptak pontot (!) és Russell Westbrook vezetésével utolérték ellenfelüket, sőt, két percnél Davis Bertans triplájával már a vezetést is át tudták venni. Itt még azért válaszolgatott a Warriors, Currynek is voltak clutch dobásai, de a Washington könyörtelennek bizonyult, Westbrook, Bertans és Bradley Beal is betalált, a végén pedig két büntetővel bebiztosították a sikerüket. Ugyan Beal lett a legjobb dobó 29 ponttal és Bertans, Gafford, vagy Neto is jobb statiszitkákat hozott, de Scott Brooks vezetőedző mégis Westbrookot emelte ki: az irányító 17 dobásból kapart össze 14 pontot, 10 gólpasszára jutott 9 eladott labda, de leszedett 20 lepattanót, ő felelt Curry levédéséért és a végjátékban több remek megoldást is bemutatott, a tréner szerint ő volt most a kulcs. Ezzel a sikerrel elérték a playint jelentő keleti 10. helyet, most pedig Oklahoma Citybe látogatnak.

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/6, Bertans 19/12, Gafford 19
A Warriors legjobb dobói: Oubre Jr. 24/6, Poole 22/18, Bazemore 19/12

Toronto Raptors–Brooklyn Nets 114–103

Egy negyed volt a Brooklynban. A back-to-backet játszó, James Harden, Kevin Durant, Nicolas Claxton és Tyler Johnson nélküli Nets az első negyedben még hozta a remek játékát, Kyrie Irving vezetésével 36–23-ra nyerte a játékrészt, ezt követően azonban már jóval fáradtabbnak tűnt a társaság és a két következő negyedben 18 pontos hátrányt szedett össze. Innentől már nem volt visszaút, annyit sikerült tenni, hogy a záró etapot egálra hozták és három perccel a vége előtt még feljöttek 106–101-re, úgy tűnt, hogy szoros lehet a vége – ezzel azonban ellőtték az utolsó puskaporukat, ennél közelebb már nem kerültek. Irvingre (28 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) nem lehetett panasz, de mellette igazából csak Bruce Brownban (21 pont, 14 lepattanó) volt komolyabb fantázia, ez pedig most nem bizonyult elégnek – 40 százalék alatt maradtak mezőnyből, így nem tudták megbüntetni a Philly vereségét.

Még megy a playinért a Raptors. Fontos volt ez a mérkőzés a Toronto számára, hiszen a fáradt, tartalékos Nets ellen volt esélyük nyerni hazai pályán, ezt pedig sikerült is érvényesítenie a kanadai együttesnek. Az elrontott rajt után a kezükbe vették az irányítást, Pascal Siakam (27 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), OG Anunoby (25 pont, 4/9 tripla) és Fred VanVleet (17 pont, 5/10 tripla) remeklésének köszönhetően abszolút fölénybe kerültek és átrohantak a Brooklynon a következő két negyedben – ezek során 69–45-re nyertek, amellyel elvitték a győzelmet is. A végén kicsit behorpadtak és volt olyan pillanat, amikor izgulhattak, hogy meglesz-e, de nem omlottak össze, még időben stabilizálták magukat elöl-hátul és megszerezték a győzelmet – jelenleg fél meccsre vannak a keleti tizedik Washingtontól, úgyhogy a meglehetősen gyengére sikerült szezonjuk ellenére még mindig van esélyük arra, hogy bejussanak a rájátszásba.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 27/6, Anunoby 25/12, VanVleet 17/15
A Nets legjobb dobói: Irving 28/6, Brown 21/6, Harris 14/12

New York Knicks–Atlanta Hawks 137–127 – hosszabbítás után

Young sérülése nem fért bele. Trae Younggal a pályán +13-ban volt ezen a mérkőzésen az Atlanta, 20 pontja mellett 14 gólpasszt osztott szét, nem tudta őt levédekezni a Knicks, de a harmadik negyed hajrájában bokasérülést szenvedett és számára ott véget ért a meccs – a röntgen negatív lett, ma megy MRI-re, utána derül ki, hogy mekkora is a baj. A Hawks mindenesetre nélküle elvesztette a rangadót, a kiesésekor ugyan még nyolc ponttal a vendégek vezettek, de a záró etap a New Yorké volt és már azért is nagyot kellett kaparniuk, hogy hosszabbításra mentsenek – már a Knicks vezetett hét egységgel, de itt még felgyűrték az ingujjukat és pár másodperccel az órán Bogdan Bogdanovics triplájával kiharcolták a ráadást. Ott viszont már nem volt esélyük, a New York rögtön egy 10–0-val nyitotta az extra etapot és onnan nem volt visszaút – hiába Clint Capela (25 pont, 22 lepattanó) újabb nagy meccse és a kezdőötös stabil játéka, a rövid kispad, majd főleg Young kiesése miatt vereséget szenvedtek, ezzel pedig el is vesztették a keleti negyedik helyüket.

Nincs megállás New Yorkban. Továbbra is elképesztő iramban kapaszkodik felfelé Tom Thibodeau csapata, sorozatban nyolcadik győzelmét könyvelhette el a gárda, amely volt ugyan tizenegy pontos hátrányban is, de az utolsó negyedben és a hosszabbításban már abszolút dominálni tudott. A záró etap végét még elrontotta a társaság, ott félig már a kezében volt a győzelem, de nem tudta még lezárni a meccset, a ráadásban viszont nem kegyelmezett és az ismét parádézó (40 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz, 6/8 tripla) Julius Randle vezetésével nagyon fontos sikert könyvelhetett el. A magasember mellett a 6/11 triplás Reggie Bullock, vagy a kispadról remekül beszálló Derrick Rose (20 pont, 8/12 mezőnyből) és Immanuel Quickley (20 pont, 4/6 tripla) is kiemelendő, a társaság pedig ellenállhatatlanul menetel tovább és ezzel a sikerrel éppen az Atlantát előzte meg a keleti negyedik helyért – a liga legjobb formában lévő csapatáról beszélünk...

A Knicks legjobb dobói: Randle 40/18, Rose 20/3, Quickley 20/12
A Hawks legjobb dobói: Capela 25, Bogdanovics 20/12, Young 20/3

Houston Rockets–Utah Jazz 89–112

Magabiztosan hozta a Jazz, amit kellett. Nem lehetett kérdés ezen a mérkőzésen a ligaelső és a ligautolsó találkozása során, a papírforma pedig simán érvényesült is. A Jazz különösebb erőlködés nélkül, folyamatosan növelte a különbséget, az első negyedet még „csak” hét ponttal nyerték a vendégek, aztán a nagyszünetben már 18 egységgel vezettek, a harmadikban pedig végleg lezárták a dolgokat, 28 pontos fórral vághattak neki az utolsó felvonásnak – voltak már 36 pontos előnyben is, igazából tényleg az történt, amit várhattunk. Jordan Clarkson 22 ponttal és 4/9 triplával, Joe Ingles 21 ponttal és 6/10 triplával tolta meg a szekeret, Rudy Gobert és Mike Conley szokás szerint dupla-duplázott, míg a Rocketsnél a 21 pontos John Wallt lehet kiemelni – nem történt semmi váratlan, a Utah tartja előnyét a tabella élén.

A Rockets legjobb dobói: Wall 21/3, Wood 16/3, Olynyk 10/6
A Jazz legjobb dobói: Clarkson 22/12, Ingles 21/18, Gobert 19

Dallas Mavericks–Detroit Pistons 127–117

Ezt most megoldotta a Dallas. Az utóbbi hét meccséből ötöt is elbukott a Mavs, úgyhogy ezúttal nem hibázhatott, de megint nem kezdett jól a gárda és az első negyedben nyolcpontos hátrányt szedett össze – védekezni ismét nem tudott Rick Carlisle alakulata, újabb szenvedős estének tűnt ez számukra. A folytatásban azonban sikerült rendezniük a sorokat, a második negyedet 12 ponttal megnyerték, Jalen Brunson egymaga 18 egységet szórt a nagyszünetig és az itt kiharcolt előnyt képesek voltak menedzselni a folytatásban - a védekezés továbbra sem igazán állt össze, de elöl megvolt a ritmus ahhoz, hogy túldobják ellenfelüket. Végül Luka Doncic (30 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) vezetésével kicsikarták a győzelmet, vezettek már 17 ponttal is és a záró etapban már többé-kevésbé kézben tartották az eseményeket – nagyon kellett ez nekik, de a Lakers elleni következő mérkőzésre tovább kellene javulniuk.

Grant faultgondjai nem fértek be. Már az első negyedben 15 pontot szerzett a Detroit legjobb dobója, nem véletlenül vezettek akkor a vendégek, ám faultproblémái miatt a következő két negyedben alig-alig volt a pályán és akkor is csak rövid ideig, teljességgel ritmustalanul – ekkor úszott el számukra a meccs, mert őt nem tudták pótolni. A záró etapban tudott ismét viszonylag sokat pályán lenni, el is jutott végül 26 pontig, de megfordítani már vele sem tudta a találkozót a Pistons – Joseph (24 pont, 5 gólpassz), vagy a kipontozódó Plumlee (13 pont, 16 lepattanó, 7 gólpassz) így is nagyon igyekezett, de ebben a formában nem volt bennük elég tűzerő egy dobópárbaj megnyeréséhez.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 30/12, Brunson 20/3, Porzingis 19/6
A Pistons legjobb dobói: Grant 26/9, Joseph 24/9, Plumlee 13

San Antonio Spurs–Miami Heat 87–107

Összedrótozták a Miamit. A meccs előtt Butler, Adebayo és Herro játéka is erősen kérdéses volt a vendégeknél, de végül mindhárom húzóember ott tudott lenni a pályán, sőt konkrétan ők voltak a találkozó legjobbjai. Butler elöl-hátul stabilitást adott csapatának és mozgatta a társakat (18 pont, 7 lepattanó, 11 gólpassz), Adebayo hozta a szokásos formáját (23 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), Herro pedig a padról tett hozzá némi extrát (22 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 5/6 tripla 25 perc alatt), úgyhogy rájuk építve végül meglepően simán nyerte ezt a mérkőzést a Heat. Az első félidő még szorosan alakult, voltak hétpontos hátrányban is a vendégek, aztán a fordulás után feljebb kapcsoltak és szétvédekezték a Spurst: összesen 34 pontot engedélyeztek ellenfelüknek a nagyszünetet követően, úgyhogy innentől fokozatosan meglógtak és vezettek már 22 egységgel is. A floridaiak ezzel sorozatban harmadik győzelmüket húzták be és úgy fest, hogy Butler kifakadása óta valamit sikerült összerakniuk, most viszont Atlantában játszanak kiemelten fontos mérkőzést, ott kiderül, hogy ez valójában mit ér.

Most gyenge volt a Spurs. Két győzelem után többet vártunk a San Antoniótól ezen a mérkőzésen, de a texasiak 40 százalékos mezőnymutatóval és 28.5 százalékos triplázással zárták a találkozót – mindenféle átütőerőt nélkülöztek támadásban, különösen a második félidőben. Összesen hárman érték el náluk a tízpontos határt, a fordulás után már a lepattanókra se nagyon értek oda, miközben nem tudtak mit kezdeni a Heat vezéreivel, így végül meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtva szenvedtek sima vereséget – érdekes módon Gregg Popovich annyira nem volt elégedetlen, szerinte csak pont rosszkor estek ők össze és rosszkor javult fel a Miami, ez a kombináció vetett véget az estéjüknek. Következőleg a Detroit ellen kötelező lenne javítani, bár ha nagy zuhanást nem produkálnak, akkor a playinban már biztosan ott lesznek.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 15, White 13/6, Murray 11/9
A Heat legjobb dobói: Adebayo 23, Herro 22/15, Butler 18

Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies 117–105

Ledolgozta a hátrányát a Clippers. Pocsékul kezdte ezt a meccset a Kawhi Leonard, Paul George, Reggie Jackson, Rajon Rondo, Pat Beverley és Serge Ibaka nélkül, tehát finoman szólva is tartalékosan kiálló Los Angeles, hiszen 39–24-re vesztette el az első negyedet – ott úgy tűnt, hogy ebben a formában kevés lesz a csapat a Memphis ellen. Ez azonban fordult a folytatásban, a védekezést már a második negyedre össze tudták szedni, majd a második félidőre abszolút átvették az irányítást: a 34–20-as harmadik negyeddel a vezetést is átvették, a záró etapban pedig már végig ők vezettek pár ponttal. Az utolsó percekre egyértelmű lett a győzelmük, ott már 15 egységnyi fórt alakítottak ki, úgyhogy a B-csapatukkal arattak parádés sikert – Luke Kennard (28 pont, 6/7 tripla), Marcus Morris (25 pont, 4/6 tripla), Terance Mann (19 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), vagy Ivica Zubac (18 pont, 5 támadópattanó, 2 blokk) is extrát hozott, ez pedig elég lett az üdvösséghez. A fáradt hazaiak ezzel fontos győzelmet arattak, Tyronn Lue vezetőedző szerint pedig most olyan harci tűz lobog játékosaiban, amit jó látni.

Jaren Jackson Jr. debütált. A szezon során először állt rendelkezésre a Memphisnél a tavaly augusztusban megműtött Jaren Jackson Jr., aki számára már az is óriási győzelmet jelentett, hogy egyáltalán pályára léphetett. Ha pedig már ott volt, akkor nem is fogta vissza magát, alig 18 perc alatt 15 pontot, 8 lepattanót és 4 blokkot tett a közösbe, ugyan az öt faultja miatt kevesebbet tudott játszani, de így is azonnal éreztette a hatását – ez volt a pozitívum a Grizzlies számára. más nem nagyon. Az első negyed 70 százalékos mezőnymutatója és 18 pontos előnye után a Clippers B szedte szét őket minden téren és bár Valanciunas nem léphetett pályára, de ezzel így akkor sem lehetnek elégedettek – a végére teljesen egyértelmű vereséget szenvedtek, úgyhogy nem tudták kihasználni a Warriors és a Spurs hibáját.

A Clippers legjobb dobói: Kennard 28/18, Morris 25/12, Mann 19/3
A Grizzlies legjobb dobói: Morant 22/12, Jackson Jr. 15/3, Anderson 12/3

Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 105–106

Lillard sem segíthetett. Három kihagyott meccs után visszatért a Portland vezére és 22 ponttal csapata legjobb dobója is lett, de nem célzott igazán jól, nem volt hatékony és a végén ő sem tudta megnyerni a derbit a gyenge formában lévő hazaiak számára. Támadásban összességében is visszafogottak voltak McCollumék, védekezésben próbáltak javítani, ami sikerült is, de a végjátékot elrontották: 101–99-nél vezettek utoljára, innentől azonban Nikola Jokics pontjaival, blokkjával és PJ Dozier duplájával elvitte a meccset a Denver. Lillard 35 másodpercnél azért elsüllyesztett még egy clutch duplát, ezzel lett 105–106, majd egy megnyert feldobás után volt még egy dobásuk a győzelemért, ám Norman Powell elrontotta – Lillard elég frusztrált volt az újabb vereség után és lehet is rá oka, hiszen a csapat a nyugati top négy ellen jelenleg 0–9-re áll a szezonban, ami nem túl biztató a playoffra nézve...

Most nagyon megy a Denvernek. Sorozatban negyedszer nyert a Nuggets, az előző kettő pedig rendkívül kiélezett, egylabdás végjátékban dőlt el, a Memphis elleni hosszabbításos dráma után most is a legvégéig nyílt volt a találkozó. Ezúttal nem voltak az igaziak támadásban, hiányzott egy jó irányító, ráadásul Michael Porter Jr. is az első negyedben dobta mind a 17 pontját, utána azért nem működött jól a játékuk – végül azonban Jokics (25 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével éppen eleget dobtak ahhoz, hogy valahogy legyűrjék a Blazerst. A center szerint büszkék erre a győzelemre, mert most minden siker nagyon sokat ér nekik, ráadásul tízpontos hátrányból álltak fel és úgy nyertek, hogy hat pontnál nagyobb előnyük az egész este folyamán nem volt – ezzel még stabilabbá tették nyugati negyedik helyüket, most pedig a Golden State-hez látogatnak.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 22/6, Powell 17/3, McCollum 14/6
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 25/3, Porter Jr. 17/3, Barton 14/6

Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 128–125

Visszavágott a Kings. Előző este ugyanitt, ugyanilyen pontzáporos mérkőzést vívtak a felek, csak akkor a Minnesota három húzóembere egyszerre volt kiemelkedő, így a vendégek nyertek, most pedig az ő visszafogottabb teljesítményüket is kihasználva visszavágott a Sacramento. Már a 44–34-es első negyedből láthattuk, hogy maximum a dobóformák változnak tegnaphoz képest, más nem nagyon és így is lett, védekezni egyik fél sem akart ezúttal sem, maradt a dobálgatás, amelyből most a Kings jött ki jobban. A hazaiaknál De'Aaron Fox (30 pont, 7 gólpassz), Buddy Hield (29 pont, 5 gólpassz, 7/11 tripla) és Harrison Barnes (22 pont, 7 gólpassz, 4/9 tripla) is nagyon élt, főleg a két hátvéd nézett ki sokkal jobban a legutóbbihoz képest, míg a Minnynél Edwards és Russell formája is visszaesett. Ezzel együtt több lábon álltak a vendégek és a gyenge első negyed után fordítani tudtak, de az utolsó egy percet nagyon elrontották: 125–121-re vezettek, már-már a kezükben volt a győzelem, de előbb Fox dobott be két büntetőt, majd Russell kihagyott dobása után, alig nyolc másodperccel a vége előtt Hield bombázta be utolsó tripláját, ezzel már megint a Kings járt előrébb. A Wolves utolsó dobását Towns elrontotta, így Fox még elsüllyeszthetett két büntetőt, ezzel alakult ki a végeredmény – a Minny ismét közel állt a sikerhez, de ezúttal a Sacto túl tudta dobni a legvégén.

A Kings legjobb dobói: Fox 30/3, Hield 29/21, Barnes 22/12
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 26/9, Reid 24/6, Edwards 16/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers
–Chicago Bulls 121–105
Indiana Pacers–Oklahoma City Thunder 122–116
Philadelphia 76ers–Phoenix Suns 113–116
Toronto Raptors–Brooklyn Nets 114–103
Washington Wizards–Golden State Warriors 118–114
Houston Rockets–Utah Jazz 89–112
New York Knicks–Atlanta Hawks 137–127 – hosszabbítás után
Dallas Mavericks–Detroit Pistons 127–117
San Antonio Spurs–Miami Heat 87–107
Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies 117–105
Portland Trail Blazers–Denver Nuggets 105–106
Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 128–125

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik