Paul George 41 pontjával nyert, így életben maradt a Clippers

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 08:30
null
Paul George (balra) remekül játszott (Fotó: Getty Images)
Szinte végig vezetett Phoenixben a Los Angeles, így elkerülte a kiesést – igaz, még mindig a Suns vezet a nyugati döntőben.

 

 

Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 102–116

Összeszedte magát a Clippers, George pedig extrát játszott.
A legutóbbi téglagyártás után mindkét fél sokkal jobb támadójátékkal rukkolt elő annak ellenére, hogy a védekezésen sem nagyon akartak lazítani, ez pedig az elején főleg a Clippersre volt igaz, hiszen a vendégek nagyon agresszívek voltak hátul, de sokkal pontosabban játszották le a figuráikat elöl is, így pár perc után már tíz pont feletti előnnyel vezettek. Volt ez a különbség már 15 egység is, ám a harmadik negyedre elfogyott a lendület, a Suns 62-61-nél, a meccs során először átvette a vezetést és úgy tűnt, hogy bajban lesznek a vendégek - azonban villámgyorsan reagáltak, elkezdték bedobálni a hármasaikat és rögtön egy 10-0-s futást raktak össze. A záró etap előtt megint ők vezettek már 13-mal, Paul George egymaga 20 pontot dobott csak a harmadik játékrészben, de a Phoenix még mindig nem engedte el a dolgot és még egyszer visszakapaszkodott 98-94-re - itt azonban jött egy újabb 10-2 a Los Angeles részéről, ami végleg eldöntötte a küzdelmet. A Clippersnél George szenzációsan játszott, végül 41 pontos playoff-karriercsúcsot szórt úgy, hogy döbbenetes, 15/20-as mezőnymutatót produkált, bevert 3/6 triplát, leszedett 13 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt és ellopott 3 labdát is - Kawhi Leonard nélkül most abszolút szupersztár-teljesítménnyel vezette győzelemre csapatát. Mellette Marcus Morris (22 pont, 9/16 mezőnyből, több nehéz egy-egy) és Reggie Jackson (23 pont, 4/7 tripla) is remekelt, de kellett is tőlük a jó játék, mert Ivica Zubac térdszalag-sérülés miatt nem léphetett pályára, így újabb fontos játékosuk esett ki - nagyrészt az alacsony szerkezetet erőltették, bár DeMarcus Cousins 11 perc alatt 15 ponttal jelentkezett a padról. Ezzel a sikerrel elkerülték a 4-1-es kiesést és jelezték, hogy nem adják magukat olcsón, következőleg otthon már az egyenlítésért küzdhetnek.

Kevesebb erő volt a Sunsban. A Clippersen látszott, hogy a kiesés szélén van, ráadásul Tyonn Lue szerint Zubac sérülése is megviselte csapatát, amely kettőzött energiával futott ki a parkettre, ezt viszont a Phoenixen nem, vagy csak bizonyos időszakokban lehetett látni. A festékben 58-32-re kaptak ki a hazaiak, a leindításokat tekintve 19-8-ra maradtak alul, 54%-os mezőnymutatót engedtek ellenfelüknek és bár voltak olyan periódusok, amikor ők játszottak jobban, de összességében nem tudtak felnőni most a LAC szintjére. Devin Booker (31 pont, 4/6 tripla) és Chris Paul (22 pont, 8 gólpassz) igyekezett, de Deandre Aytonhoz most alig jutott el a labda és a két hátvéden kívül egyedül Cameron Johnson (14 pont, 3/3 tripla) jutott tíz pont fölé - Cameron Payne sem tudott segíteni, a Bridges-Crowder páros teljesen eltűnt, Saric sem volt faktor, nem szívták fel magukat eléggé a kiegészítők. Ezen az estén gyakorlatilag végig hátrányban voltak, a következő meccsre jobban fel kell készülniük, nem elrontani ennyire az első perceket és akkor lesz esélyük lezárni a párharcot, de most is megtanulhatták, hogy ezen a szinten már mindenért vért kell izzadni...

A Suns legjobb dobói: Booker 31/12, Paul 22, Johnson 14/9
A Clippers legjobb dobói: George 41/9, Jackson 23/12, Morris 22/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ
NYUGATI FŐCSOPORT, 5. MÉRKŐZÉS

Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 102–116
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Suns javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik