NHL: egyelőre nem fújták le a szezont a koronavírus miatt

K. F.K. F.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 09:41
null
A columbusi Nationwide Arena (Fotó: nhl.com)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) közleményben jelezte, hogy folyamatosan vizsgálják az új típusú koronavírus-járvány miatti helyzetet, de egyelőre nem döntöttek a szezon lefújásáról.

 

Az NHL vezetői nyomatékosították, hogy figyelemmel kísérték az NBA-beli fejleményeket, a kosárliga idényének felfüggesztését, és egészségügyi szakemberekkel egyeztetve hamarosan döntenek arról, folytatódhat-e a saját szezonjuk.

A Columbus Blue Jackets és a San Jose Sharks már jelezte: következő hazai mérkőzéseit nézők nélkül rendezi meg – a liga történetében először!

A szerdai játéknapon a Colorado Avalanche hosszabbításban nyert a New York Rangers ellen, és ezzel megerősítette második helyét a Nyugati főcsoportban. A coloradóiak győztes gólját J. T. Compher szerezte, a kanadai Cale Makar három gólpasszt jegyzett, míg a cseh kapus, Pavel Francouz 30 védést mutatott be.

Az Avalanche hátránya ugyanakkor maradt két pont a nyugati főcsoportban első St. Louis Blues mögött, ugyanis a listavezető 4–2-re nyert az Anaheim Ducks vendégeként. A győztes csapatban a kanadai Alex Pietrangelo kétszer talált be.

A rájátszásért küzdő Chicago Blackhawksban Patrick Kane duplázott a San Jose ellen 6–2-re megnyert találkozón, ezzel hat pontra zárkózott az utolsó playoffot érő helyen álló Vancouver Canucks csapatára. Az alapszakaszban a Chicagónak még 12 mérkőzése van hátra.

NHL, ALAPSZAKASZ
Chicago Blackhawks–San Jose Sharks 6–2
Edmonton Oilers–Winnipeg Jets 2–4
Colorado Avalanche–New York Rangers 3–2, hosszabbítás után
Los Angeles Kings–Ottawa Senators 3–2
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik