NHL: a Pittsburgh és a Washington is rájátszásba jutott

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 09:40
null
A Pittsburgh és a Washington is bejutott a rájátszásba (Fotó: Getty Images)
A Pittsburgh Penguins hosszabbítás után 5–4-re legyőzte a házigazda Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján, s ezzel az eredménnyel mindkét együttes biztosította helyét a rájátszásban – írja az MTI.

 

A fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen a hazaiak 59:45-nél lőtt találatukkal harcolták ki a túlórát, amelyben Jake Guentzel döntött 62:11-nél. A Penguins sorozatban tizenötödik alkalommal került be a playoffba, az észak-amerikai profi sportokat tekintve ez a leghosszabb sorozat.

A két együttes rájátszásba kerülését elősegítette a csoportjukban ötödik helyezett New York Rangers 4–0-s hazai veresége a New York Islanderstől. Utóbbi gárdában Leo Komarov 14 hónap után először volt eredményes a liga alapszakaszában, a kapus Szemjon Varlamov pedig a szezonban hatodszor zárt kapott gól nélkül, ezúttal 25 lövést hatástalanított.

A címvédő Tampa Bay kapusa, Andrej Vaszilevszkij 20 védést mutatott be a Dallas elleni 3–0-s győzelem során, és a mostani idényben ötödször zárt hibátlanul, a Starsszal szemben harmadszor.

Ryan O'Reilly második gólja a 64. percben esett, a 38. percig még 3–0-ra vezető St. Louis végül csak azzal kerekedett 5–4-re a házigazda Minnesota fölé.

A góllövőlistát vezető Auston Matthews megszerezte 36. találatát az idényben, csapata, a Toronto pedig 4–1-re legyőzte a Vancouvert. A Canucks sorozatban harmadszor szenvedett vereséget.

Egymást követő kilencedik fellépésén szerzett pontot a Carolina, amely ezeken hatodszor nyert. A Hurricanes most 3–1-re múlta felül a Detroitot.

NHL
ALAPSZAKASZ

Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 4–5 – hosszabbítás után
Boston Bruins–Buffalo Sabres 5–2
Carolina Hurricanes–Detroit Red Wings 3–1
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 5–3
New York Rangers–New York Islanders 0–4
Tampa Bay Lightning–Dallas Stars 3–0
Toronto Maple Leafs–Vancouver Canucks 4–1
Chicago Blackhawks–Florida Panthers 3–4 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–St. Louis Blues 4–5 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Calgary Flames 1–3

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik