NHL: a Florida Panthers a 11. hazai mérkőzését is megnyerte

R. B., MTIR. B., MTI
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 09:06
null
Otthon legyőzhetetlen a Panthers (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság szerdai játéknapján a Florida Panthers hosszabbítás után 2–1-re nyert a Philadelphia Flyers ellen.

 

A Panthers ezzel a mostani idény első 11 hazai találkozóját egyaránt megnyerte, ami ligarekord. A csúcsút a Chicago Blackhawks állította fel az 1963–1964-es évadban.

Tovább mélyül a Los Angeles Kings hullámvölgye, a kaliforniai együttes ezúttal otthon 6–2-re maradt alul a Toronto Maple Leafsszel szemben. A Kings sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el, ezt megelőzően egymást követően hétszer nyert, korábban pedig ugyancsak megszakítás nélkül hatszor kikapott. A Toronto elleni meccse a második harmadban dőlt el, amikor a vendégcsapat 12:17 perc alatt négy gólt szerzett. A Los Angeles torontói születésű, 23 éves védője, Sean Durzi a vesztes meccsen góllal és gólpasszal tette emlékezetessé bemutatkozását a ligában.

Leon Draisaitl és Connor McDavid vezérletével nyert az Edmonton Oilers, az Arizona Coyotes felett vendégként aratott 5–3-as győzelemből mindkét klasszis két góllal és két gólpasszal vette ki a részét. A pontlista első két helyezettje közül Draisaitl 40 pontnál (20 gól és 20 assziszt) McDavid 36-nál (14 és 22) jár.

A New York Rangers Chris Kreider és Kevin Rooney duplájával múlta felül 4–1-re vendéglátóját, a New York Islanderst. Az Islanders egymást követő hetedik meccsét bukta el, otthon sorozatban a harmadikat, a Rangers pedig legutóbbi hét meccsét tekintve hatodszor nyert.

Tristan Jarry 36 védést mutatott be, csapata, a Pittsburgh pedig otthon 4–1-re legyőzte a Vancouvert. A Penguins egymást követően negyedszer nyert, ezeken Jarry 118 lövésből 116-szor hárított.

A New Jersey Devils-Minnesota Wild találkozó 24 perces késéssel kezdődött, mert a vendégcsapat forgalmi dugóba került Manhattanben. A váratlan közjáték azonban nem zavarta meg a késő együttest, amely az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, majd a hazai egyenlítést követően szétlövés után bizonyult jobbnak.

A Columbus Blue Jackets kapusa, Elvis Merzlikins hibátlan teljesítménnyel, 36 védéssel járult hozzá a Winnipeg Jets elleni 3–0-s, hazai győzelemhez. Merzlikins hetedik alkalommal zárt kapott gól nélkül a ligában, a Jackets legutóbbi öt meccséből a negyediket nyerte meg, míg a Jets sorozatban negyedszer kapott ki.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Boston Bruins 1–5
Columbus Blue Jackets–Winnipeg Jets 3–0
Florida Panthers
–Philadelphia Flyers 2–1 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–Minnesota Wild 2–3 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Vancouver Canucks 4–1
Washington Capitals–Montreal Canadiens 6–3
Detroit Red Wings–St. Louis Blues 4–2
New York Islanders–New York Rangers 1–4
Nashville Predators–Vegas Golden Knights 2–5
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 5–2
Arizona Coyotes–Edmonton Oilers 3–5
Los Angeles Kings–Toronto Maple Leafs 2–6
Seattle Kraken–Carolina Hurricanes 2–1
San Jose Sharks–Ottawa Senators 6–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik