NFL: csaknem félmillió dollárért kelt el egy Brady-mez

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 10:55
null
A legdrágábban eladott mezek listáját eddig is a hétszeres bajnok Brady vezette (Fotó: Getty Images)
Újabb rekordot állított fel Tom Brady, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Tampa Bay Buccaneers irányítója, akinek az egyik meze 480 ezer dollárért (körülbelül 151 millió forintért) talált gazdára egy aukción – írja az MTI.


Ennyit korábban egyetlen NFL-játékos mezéért sem fizettek.

A fekete dresszt a 44 éves klasszis az előző idény alapszakaszának záró fordulójában, az Atlanta Falcons elleni, 44–27-re megnyert összecsapáson viselte, a dátumot és a statisztikáit a 2-es számra írta fel – 339 passzolt yard, 4 TD-vel –, valamint ide került a média által kreált GOAT becenév is (Minden idők legjobbja angol rövidítéssel, a szó egyébként kecskét jelent). Elé, az 1-esre az aláírás mellé a „SB LV MVP” feliratot írta az irányító, jelezve, hogy a hetekkel későbbi döntőben ő lett a legértékesebb játékos: az 55. Super Bowlon Brady bajnoki címre vezette új csapatát.

A legdrágábban eladott mezek listáját eddig is a hétszeres bajnok Brady vezette: néhány héttel ezelőtt egy másik darab 320 500 dollárért kelt el, akkor a teljes összeget az irányító által létrehozott jótékonysági alapítvány kapta meg.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik