NFL: fehérvári linebackert is meghívtak a londoni játékosfelmérőre

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 19:37
null
Zilai egy lépéssel közelebb került nagy álmához, az NFL-hez (Fotó: facebook.com/fehervarenthroners/
Külföldi játékosok számára tart felmérőt a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) októberben Londonban, ahova Magyarországról is hívtak meg futballistát Zilai János személyében – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az NFL keddi tájékoztatása szerint 14 országból összesen 50 játékos kap majd lehetőséget a teszten, melynek a Tottenham Hotspur stadionja ad otthont október 12-én.

A liga abban bízik, hogy a felmérőn sikerül olyan sportolókra bukkannia, akik rendelkeznek a megfelelő adottságokkal és képességekkel ahhoz, hogy az NFL-ben játszanak.

„Az új tehetségek felfedezésén túl a teszt a nemzetközi megjelenésünket is növeli, a meghívottaknak pedig lehetőségük lesz a legmagasabb szinten megmutatniuk magukat” – közölte Damani Leech, az NFL nemzetközi ügyvezető igazgatója.

A felmérőre Magyarországról a Fehérvár Enthroners linebackere, Zilai János utazhat Londonba.

„Csapatunk amerikai faledzőjének, Timothy McGee-nek köszönhetően, egy európai ügynökség közvetítésével vették fel velem a kapcsolatot másfél hónappal ezelőtt. Különböző válogatásvideókat kellett elküldenem a legutóbbi szezonról, ezekkel elégedettek voltak, így kaptam meghívást a felmérőre” – mondta az MTI érdeklődésére a 23 éves, válogatott védő.

Magyarország mellett Nagy-Britanniából, Németországból, Belgiumból, Új-Zélandról, Franciaországból, Nigériából, Ausztriából, Szlovákiából, Olaszországból, Svájcból, Japánból, Finnországból és Svédországból érkeznek majd futballisták.

A teszten a kiválasztott játékosok meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd. Ezt követően tovább szűkítik a kört, és az újabb kiválasztási kör után maradt futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a 2022-es szezonra.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik