NFL: Brady újabb rekordot állított be; a Patriots az AFC legjobbja?

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 13:35
null
Mac Jones és a Patriots megállíthatatlannak tűnik (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 11. fordulójában ismét győzött a New England Patriots, amely jelenleg az AFC legjobb formában lévő gárdája. Jonathan Taylorra nincs ellenszer, az Indianapolis Colts futójának kulcsszerepe volt abban, hogy csapata 41–15-re lemosta a sokak által bajnoki címre is esélyes Buffalo Billst. Micah Parsons nem csak az újoncok között lehet a legjobb, Tom Brady pedig újabb rekordot állított be.

 

A PATRIOTS BAJNOKESÉLYES?

Talán még korai lenne rávágni, hogy igen, de az tény, hogy egyre jobb formában játszik Bill Belichick együttese. Legutóbbi öt meccsét egyaránt megnyerte, a 11. forduló nyitó meccsén az Atlanta Falcons volt a Pats áldozata.

Matt Ryanék még csak pontot sem tudtak szerezni, ez először fordult elő a Falconsszal 1988 óta. Ráadásul nemcsak a védelem, a támadóknál Mac Jones is remekelt: ő az első újonc irányító az NFL-ben, aki két egymást követő meccsen is elérte a 80 százalékos passzpontosságot.

Vasárnap még többet tudhatunk meg arról, mennyire is jó a New England, hiszen az AFC listavezetője, a Tennessee Titans látogat a Gillette Stadiumba.


FUSS, TAYLOR, FUSS!

Akárcsak a Patriots, az Indianapolis Colts is egyre jobb formát mutat. Ebben óriási szerepe van a nagyszerűen blokkoló támadófalnak és persze a másodéves futónak, Jonathan Taylornak.

A Colts 28-asa a Buffalo Bills ellen is tarthatatlan volt, a 41–15-ös fölényes győzelem alkalmával 185 futott és 19 elkapott yardot szerzett, összesen pedig ötször ünnepelhetett az end zone-ban.

Taylor zsinórban nyolcszor jutott 100 scrimmage (futott+elkapott) yard fölé, amivel NFL-rekordot állított be. Erre csak LaDainian Tomlinson (2006) és Lydell Mitchell (1975–1976) volt erre képes.


MICAH PARSONS – AZ ÉV VÉDŐJE?

Lassan már nem csak arról kell beszélnünk, hogy Micah Parsons az év újonc védője lehet: elképzelhető, hogy a teljes mezőnyt figyelembe véve is a legjobb formában futballozó védőjátékosról van szó.

Bár a Cowboys támadósora meglepő módon szenvedett a Kansas City Chiefs ellen, Parsons vezérletével a védelem végig meccsben tartotta Prescottékat.

A rookie linebacker egyszer földre vitte Mahomest, s még egy fumble-t is kiharcolt. Terrell Suggs 2013-as remeklése óta Parsons az első játékos, aki az első tíz meccsén 60 szerelést és 8 sacket mutatott be – 21 éve nem láthattunk ilyen teljesítményt újonctól.


A CARDINALS MÉG MINDIG AZ NFC LEGJOBBJA?

Hihetetlen, de Kyler Murray nélkül is jönnek a győzelmek az Arizona Cardinalsnak – Colt McCoyjal háromból két meccset nyert az arizonai csapat –, idegenben pedig továbbra is veretlen.

A Cardinals a negyedik csapat az NFL történetében, amely zsinórban hat meccset nyert meg tíz vagy annál több ponttal. Legközelebb a gyengélkedő Chicago Bears otthonában játszanak Hopkinsék, s nem valószínű, hogy megszakad a nagyszerű sorozat.


ELIT TÁRSASÁGBAN DARREN WALLER

A kiváló tight end egyértelműen a legfontosabb játékosa a Las Vegas Raiders támadósorának. Waller a Bengals ellen is 100 yard fölé jutott, ez korábban tizenegyszer is összejött neki.

Waller 2015-ben mutatkozott be a ligában, azóta pedig csupán két tight end mondhatja el magáról, hogy több százyardos meccse volt: Travis Kelce (27) és Rob Gronkowski (14) – nem rossz társaság…


MIKE EVANS FRANCHISE REKORDJA

Mike Evans Brady egyik kedvenc célpontja a red zone-ban, ez persze nem véletlen: a magas elkapót szinte lehetetlen elnyomni egy az egyben, ráadásul nagyszerű kezei is vannak, ritkán ejti el a felé dobott labdákat.

Evans hétfő este megszerezte karrierje 72. touchdownját is, amivel beérte Mike Alstottot – jelenleg nekik van a legtöbb hatpontosuk a Buccaneers históriájában.


BRADY BEÁLLÍTOTTA MANNING CSÚCSÁT

Peyton Manning két alkalommal – 2004-ben és 2013-ban – is képes volt arra, hogy az első öt hazai mérkőzésén 20 passzolt TD-t osszon ki. Korábban egyeduralkodónak számított ebben a kategóriában, de mivel Tom Brady két touchdownt is passzolt a New York Giants ellen, beállította a Hall of Fame-irányító csúcsát.


 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Aaron Rodgers (Green Bay) 385
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 185
Elkapott yardok: Justin Jefferson (Minnesota) 169

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Patrick Mahomes (Kansas City) 3200
Futott yardok: Jonathan Taylor (Indianapolis) 1122
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1141
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 115
Sackek: Myles Garrett (Cleveland) 13
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 8

BÁTOR JÓSKA

Úgy gondoljuk, hogy a Dallas Cowboys javítani fog hálaadás napján, s Dak Prescottnak sem jelent gondot a Las Vegas Raiders védelme – az irányító 300 passzolt yard fölé jut, a texasiak legalább 7 ponttal nyernek. A Green Bay Packers és a Los Angeles Rams játssza a forduló rangadóját, szerintünk Rodgersék jönnek ki győztesen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik