NFL: a Cowboys csúcsot döntött; Kelce megelőzte Gronkot

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.24. 17:30
null
Kelce-ről lassan úgy beszélnek az Egyesült Államokban, mint minden idők legjobb tight endjéről (Fotó: Twitter/Kansas City Chiefs)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 11. fordulójában Travis Kelce ismét 100 elkapott yard fölé jutott, ezzel különleges statisztikában megelőzte a legendás Rob Gronkowskit. Derrick Henry ismét touchdownt szerzett, ezzel elittársaságba került.


DERRICK HENRY ELITTÁRSASÁGBA KERÜLT

A Tennessee Titans csütörtök éjszaka idegenben kerekedett felül a gyengélkedő Green Bay Packersön. A Titánoknál természetesen ismét kulcsszerepet vállalt Derrick Henry, aki a tizedik futott TD-jét ünnepelhette az idényben.

Henry ezzel az ötödik olyan játékossá vált az NFL-ben, aki zsinórban öt szezonban is eljutott tíz touchdownig. Rajta kívül ez csak LaDanian Tomlinsonnak, Adrian Petersonnak, Shaun Alexandernek és Michael Turnernek jött össze.


MI LESZ VELED, GREEN BAY?

Ki gondolta volna a 2022-es idény előtt, hogy a Green Bay tizenegy forduló után 4–7-es mérleggel áll majd az NFC Északi csoportjának a harmadik helyén a Minnesota Vikings és a Detroit Lions mögött.

A Pakckers zsinórban ötször kapott ki úgy, hogy a fogadóirodák szerint esélyesebb volt a wisconsini együttes, minden vereségnél Aaron Rodgers volt az irányító.

Rodgers a harmadik olyan regnáló MVP-quarterback, akivel ez megtörtént, Matt Ryan (2015) és Kurt Warner (2002) is hasonlóan járt.


PATTERSON, A VISSZAHORDÓK KIRÁLYA

Az egykori New England Patriots-játékos tavaly berobbant az Atlanta Falconsban, s elkapóként, futóként, valamint visszahordóként is komoly szerepe van a csapatban.

Patterson vasárnap este is szerzett egy touchdownt egy kirúgást követően, így már kilenc visszahordott TD-je van, ami a legtöbbnek számít az NFL történetében.

Eddig Leon Washington és Josh Cribbs is az élen állt nyolccal.


LEVEGŐBEN IS, FÖLDÖN IS: JUSTIN FIELDS

A Bears másodéves irányítója a nehéz kezdés után egyre jobban teljesít a 2022-es kiírásban. A chicagói QB egymást követő ötödik találkozóján is kiosztott egy TD-passzt, amellett, hogy ő maga is futott egy hatpontost.

Ezzel Kyler Murrayt érte be, rajtuk kívül senki sem volt képes hasonlóra a Super Bowl-érában.


JONES DESHAUN JACKSONT IDÉZTE

A New England Patriots drámai körülmények között győzte le csoportriválisát, a New York Jetset – a támadósorok szenvedtek, a vendégek az egész meccsen csupán 103 yardot szereztek.

Szinte már mindenki elkönyvelte a hosszabbítást, amikor öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt Marcus Jones bemutatott egy elképesztő visszahordást a New York-iak puntja után. A Jets játékosai és vezetőedzője sokkolt állapotba kerültek, a Patriotsnál viszont nagy volt az öröm, hiszen fontos győzelmet aratott a bostoni csapat.

Marcus Jones DeShean Jacksont idézte, aki 2010-ben egy Eagles-Giants csoportrangadón nyerte meg a meccset a Philadelphiának úgy, hogy már nem maradt ideje a New York-i együttesnek visszatámadni.


MINNESOTA MÉSZÁRLÁS

Az NFC Északi csoport listavezetője, a Minnesosta Vikings óriási pofonba szaladt bele hazai pályán a Dallas Cowboysszal szemben. A 8–1-es mérleggel bíró csapat 40–3-as vereséget szenvedett el, a texasi csapat soha nem nyert nagyobb különbséggel távol az AT&T Stadiumtól.

Ami a Minnesotát illeti, csak egyszer kapott nagyobb verést hazai pályán fennállása során – 1963-ban a St. Louis Cardinals 42-vel bizonyult jobbnak a Vikingeknél.

Ki kell emelni a Cowboys második szám futóját, Tony Pollardot, aki 109 elkapott yard mellett még nyolcvanat összehozott a földön is – 1993 óta nem láthattak ilyen teljesítményt a dallasi drukkerek, akkor Emmith Smith jutott 50 futott és 100 elkapott yard fölé.


MAHOMES ELKÉPESZTŐ MÉRLEGE; KELCE MEGELŐZTE GRONKOT

A Kansas City Chiefs vasárnap este rendkívül izgalmas összecsapáson 30–27-re legyőzte a Los Angeles Chargerst. A találkozón Patrick Mahomes és Travis Kelce összesen három hatpontost hozott össze.

Ezzel a sikerrel Mahomesnak egészen hihetetlen, 14–0-s mérlege van a csoportriválisokkal szemben idegenben.

Travis Kelce mellett sem mehetünk el, a világklasszis tight endnek ez volt a 33. olyan meccse, amikor legalább 100 yardot kapott el, s ezzel megelőzte a legendás Rob Gronkowskit.


AZ NFC NYUGATI CSOPORT KIRÁLYA: SAN FRANCISCO 49ERS

A jelenlegi kiírásban eddig egyetlen csapat sem tudta legyőzni a San Francisco 49ers az NFC Nyugati csoportjában. A 49ers eddig négyből négy csoportmeccset behúzott, a „legszorosabb” rangadó a Rams elleni volt, amely 24–9-es San Francisco-sikerrel ért véget.

Kyle Shanahan együttese a hatodik csapat 1970 óta, amely képes volt megnyerni az első négy meccsét a csoportján belül legalább 15 pontos különbséggel – erre legutóbb a New England Patriots volt képes még 2007-ben.


TIPPELDE

 

NFL, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
Csütörtök

18.30: Detroit Lions–Buffalo Bills (Tv: Arena4)
22.30: Dallas Cowboys–New York Giants (Tv: Arena4)
Péntek, 2.20: Minnesota Vikings–New England Patriots (Tv: Arena4)
Vasárnap
19.00: Carolina Panthers–Denver Broncos
19.00: Cleveland Browns–Tampa Bay Buccaneers
19.00: Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens
19.00: Miami Dolphins–Houston Texans
19.00: New York Jets–Chicago Bears
19.00: Tennessee Titans–Cincinnati Bengals (Tv: Arena4)
19.00: Washington Commanders–Atlanta Falcons
22.05: Arizona Cardinals–Los Angeles Chargers
22.05: Seattle Seahawks–Las Vegas Raiders
22.25: Kansas City Chiefs–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)
22.25: San Francisco 49ers–New Orleans Saints
Hétfő, 2.20: Philadelphia Eagles–Green Bay Packers (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: Indianapolis Colts–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik