Megsemmisítette Wade-éket a Bobcats

Vágólapra másolva!
2010.01.21. 08:59
null
A Bobcats-játékosok nagyon pörögtek, ennek a Miami látta kárát (Fotó: Action Images, archív)
Hatalmas csapást mért a Charlotte Bobcats a Miami Heatre az NBA 85. játéknapján: a házigazdák 104–65-re gázolták le ellenfelüket. A Bobcats a liga legjobb formában levő csapata az új évben: eddig 9–1 a győzelmi mutatója.

Meghökkentően nagy különbségű, egy híján negyven pontos győzelmet aratott a Charlotte Bobcats a Miami Heat ellen. A 2010-es évben eddig parádézó házigazdák az első negyedben 82 (!) százalékkal dobtak (franchise-rekord), a negyedikben pedig már 41 egységgel is vezettek. A Bobcats története során még sosem védekezett ennyire jól, a 65 kapott pont szintén klubcsúcs.

Leginkább kellemetlenül a nagyszájú Michael Beasley érezhette magát, a Miami játékosa ugyanis feltűnő magabiztossággal közölte a meccs előtt: a Charlotte mázlival nyert Miamiban, és a Heatnek könnyed győzelmet kellene aratnia. Nem jött be.

„Azt hiszem, keveset nézett NBA-tévét az utóbbi időben" – kommentálta Beasley szavait a meccs után Gerald Wallace, aki elmondta, a Heat játékosának nyilatkozatát kiragasztották motivációképpen a hazai öltöző falára.

Újabb sikert aratott a legutóbbi öt meccséből négyet megnyerő Detroit Pistons, amely hosszú negatív szériája után egyre erősebb „életjeleket" ad. A michiganiek Rodney Stuckey (27 pont, 11 lepattanó) vezetésével a Boston Celticset kapták el. Rasheed Wallace 16 pontot dobott volt csapata ellen.

Remek centerteljesítménnyel nyert az Orlando Magic: Dwight Howard 32 pont, 11 lepattanós dupla duplát hozott össze, ezzel győzelemhez segítette a rossz formában levő floridaiakat. A Torontóban parádézott Chris Bosh, de 44 pontja és 12 lepattanója semmit sem ért, mivel a Bucks így is nyert a Raptors ellen.

A Dallas Mavericks egy ponttal nyert Washingtonban, miután Caron Butler 1.9 másodperccel a vége előtt elengedett tempóját blokkolni tudta Shawn Marion. A Mavs 2007 januárja óta nem vesztett egy ponttal eldőlő mérkőzést, ez az NBA történetének második hasonló sorozata!

Szintén izgalmasan alakult a Hornets–Grizzlies és a Thunder–Timberwolves meccs végjátéka: az előbbit James Posey 1.1 másodperccel a vége előtt döntötte el a New Orleans javára. Kétszeri hosszabbítás kellett a Denvernek a Golden State elleni győzelemhez. A Nuggets vezére a fantasztikusan játszó Chauncey Billups volt, aki 37 pontjával beállította karriercsúcsát, ráadásul tíz pontot szórt a ráadásban.

Legutóbbi tizenegy meccséből tizedszer maradt alul a Sacramento, a nyugati csapatok ellen immár 0–17-es mérleggel áll a Phoenixben zakózó New Jersey Nets. A meccs érdekessége, hogy egymás ellen játszott a két (szó szerint) ikertorony: Robin Lopez (Suns) 20 ponttal, Brook Lopez (Nets) 26 ponttal és 13 lepattanóval rukkolt elő.

A 76ers volt irányítója, Andre Miller 24 ponttal büntette volt csapatát, nyert is a Trail Blazers Philadelphiában. A Jazzt Carlos Boozer cipelte a vállán (31 pont, 13 lepattanó), a Utah a szezonban negyedszer győzte le a San Antoniót. Marcus Camby 25 lepattanót tépett le a Clippers–Bulls meccsen, Baron Davis 11 pontot dobott az utolsó négy percben, nyertek is a kaliforniaiak.

NBA
ALAPSZAKASZ, 85. JÁTÉKNAP
 
Los Angeles Clippers–Chicago Bulls  104–97
San Antonio Spurs–Utah Jazz  98–105
Charlotte Bobcats–Miami Heat  104–65
Orlando Magic–Indiana Pacers  109–98
Phoenix Suns–New Jersey Nets  118–94
Atlanta Hawks–Sacramento Kings  108–97
Detroit Pistons–Boston Celtics  92–86
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors  113–107
Washington Wizards–Dallas Mavericks  93–94
New Orleans Hornets–Memphis Grizzlies  113–111
Philadelphia 76ers–Portland Trail Blazers  90–98
Minnesota Timberwolves–Oklahoma City Thunder  92–94
Golden State Warriors–Denver Nuggets
118–123, h. u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik