Háromból három: a Philadelphia legyőzte a Chicagót is

Vágólapra másolva!
2013.11.03. 12:50
null
Evan Turner (Philadelphia) a Bull-gyűrű alatt chicagói gyűrűben (Fotó: Reuters)
Harmadik mérkőzését is megnyerte a Philadelphia 76ers az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ezúttal a Chicago Bullst múlta felül 107–104-re. A sikerben főszerepet vállalt a 26 pontig jutó Michael Carter-Williams. A Dallas legyőzte a Memphist, a San Antonio azonban kikapott a Portlandtől.

 

Philadelphia 76ers–Chicago Bulls 107–104

Amire senki sem számított. A harmadik negyedben már 18 pontos fórja is volt a 22 pontos, 10 lepattanós dupla duplával jelentkező Carlos Boozer húzta Bullsnak, ám időben ébredt a még veretlen hazai gárda és a 26 pontos, 10 gólpasszos újonc, Michael Carter-Williams vezetésével a hajrára meg is érkezett a mérkőzésbe a Sixers, majd a szintén remek napot kifogó Spencer Hawes (18 pont, 11 lepattanó, 3 blokk) egy középtávolival meg is szerezte a győzelmet az utolsó pillanatokban a Brett Brown edzette philadelphiaiaknak.

Derrick Rose hullámvölggyel kezdi az idényt. A Chicago egykori MVP-je fantasztikus játékkal tért vissza az előszezonban, ám a hatékonysága egyelőre nagyon gyenge az alapszakaszban. Ma is csak 13 pont és 6 gólpassz fűződött a nevéhez, amit 14-ből 4-es mezőnyözéssel hozott össze.

A 76ers legjobb dobói: Carter-Williams 26/6, Turner 20, Hawes 18/6
A Bulls legjobb dobói: Boozer 22, Deng 20, Rose 13/3

Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 89–74

Hiányérzet a nap keleti rangadója után. A Kyrie Irving (15 pont, 5 gólpassz) irányította Cavs egy gyönyörű győzelemmel indította a szezont, ám utána képes volt kikapni Charlotte-ban, most pedig nem tudta igazán megnehezíteni a Granger és Hill nélkül azért tartalékosnak nevezhető Pacers dolgát sem idegenben.

Eddig nagy csalódás az ide 1/1-es. Anthony Bennett kiválasztása a nyári drafton igen nagy meglepetés volt az akkor első helyen húzó Clevelandtől, s eddig erősen rá is szolgál a negatív jelzőkre a kanadai bedobó, ma például pontot sem szerzett, s mindössze 13 percig tartotta érdemesnek őt pályán tartani Mike Brown mester, pedig Andrew Bynum hiányzott a vendégek magasember-rotációjából.

Stephenson szintet lép idén? Az Indiana ifjonca nagy esélyt kapott azzal, hogy Granger újabb kidőlésével megint kezdő lehet a szezon elején, ezt ma 22 ponttal hálálta meg, s nem mellesleg hasznosan és hatékonyan játszott, védekezésben pedig szintén extrát hozott.

A Pacers legjobb dobói: Stephenson 22/15, George 21/9, Hibbert 11
A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 17/6, Irving 15/3, Varejao 14

New Orleans Pelicans–Charlotte Bobcats 105–84

Az egykori Hornetsek csatája. A Charlotte-ban korábban székelő franchise-t Hornetsnek nevezték anno, majd a New Orleansbe költözés után a ma hazai környezetben szereplő együttes beceneve volt ez, amit egészen tavaszig meg is őrzött az együttes, idén viszont már Pelicansként küzd az eredményekért Monty Williams legénysége, mely most szerezte meg első idei diadalát két kiábrándító vereséget követően.

Anthony Davisnek az Év újonca címe nem lett meg, de a legtöbbet fejlődött játékosa még ő lehet. A Pelicans másodéves nagyembere egészen extra statisztikákat és nagyon érett, letisztult játékot hoz ebben az idényben, ma 25 pontos, 8 lepattanós, 4 gólpasszos, 6 szerzett labdás és 6 blokkos teljesítményt rakott le az asztalra, amihez hasonlót nagyon ritkán látni.

Kivételes NOP-blokkparádé. Csapatszinten – írd és mondd – 18 blokkot osztott ki a New Orleans, ráadásul három hazai játékos jutott el legalább öt sapkáig (Davis, Smith, Stiemsma), ami abszolút kuriózumnak számít, s el is döntötte a meccset az Al Jeffersont még nem, de Ben Gordont már játszató Bobcats ellenében.

A Pelicans legjobb dobói: A. Davis 25, T. Evans 15, Holiday 14/6
A Bobcats legjobb dobói: Sessions 22, Walker 14, McRoberts 9/3

Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 111–99

Visszaáll a renomé Dallasban? A texasiak nagyon csalódottak voltak a tavalyi idényük miatt, hiszen nem jutottak be a rájátszásba, a nyáron viszont sok használható játékossal frissítették keretüket, ami egyelőre bejönni látszik. Példának okáért az új kezdőcenter, Samuel Dalembert 14 pontjával és 9 lepattanójával kulcsember tudott lenni, Monta Ellis 18-at szórt, Jose Calderon pedig 15 ponttal és 5 gólpasszal vette ki a részét a Mavs diadalából, mely meglepően simára sikeredett.

Az öregek is jók a háznál. Dirk Nowitzki 24 ponttal és 6 lepattanóval zárt, az elnyűhetetlen Shawn Marion pedig 21 pontos, 14 lepattanós dupla dupláját 4 gólpasszal és 2 blokkal tette még értékesebbé, erre már nem volt válasza a 24 pontos, 8 gólpasszt kiosztó Mike Conley irányította Grizzlies-nek.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 24/9, Marion 21, Ellis 18
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 24/3, M. Gasol 23, Z. Randolph 21

Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 90–97


Két legjobb irányítója nélkül nem ment a Milwaukee-nak. Hiába osztott ki az újonc Nate Wolters 10 gólpasszt, Brandon Knight és Luke Ridnour hiányzása nagyon érzékenyen érintette most a Drew-legénységet, ezt pedig maximálisan kihasználta a 18 pontos, 15 lepattanós dupla duplát szállító Rudy Gay fémjelezte kanadai alakulat.

A négy vezérből már három remekelt egyszerre. Nem véletlenül írtuk már korábban többször is, hogy a Toronto aktuális eredményessége első sorban attól függ, hogy a négy húzóember, Kyle Lowry (14 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz), DeMar DeRozan (17 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz), Rudy Gay (18 pont, 15 lepattanó, 3 szerzett labda) és Jonas Valanicunas (7 pont, 6 lepattanó) közül hanyan hoznak átlagon fölüli produkciót. Ma ez hármuknak sikerült, meg is lett a hőn áhított győzelem, ráadásul egy közvetlen rivális otthonában.

A Bucks legjobb dobói: Mayo 16/9, Ilyasova 14/6, Henson 13
A Raptors legjobb dobói: Gay 18/6, DeRozan 17/3, Lowry 14/6

Utah Jazz–Houston Rockets 93–104

Salt Lake Cityben robog a tank. Több, idén nyáron nagyon lebutított keretű együttesnél is meglepően jól sikerült az idényrajt, ám a Jazz még nyeretlen. Pedig a 18-at szóró Richard Jefferson(!) húzta Utah 14 ponttal ment a félidőben és úgy tűnt, meglepetést szerezhet, ám a második félidőt összesen 25-tel nyerte meg Kevin McHale együttese.

A Rockets kiegészítőemberei parádéztak. Most nem Dwight Howard (15 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) és James Harden (23 pont, 5 gólpassz) extrái miatt nyert a texasi gárda, hanem két kezdő, de inkább kiegészítőnek tekinthető játékos, Chandler Parsons (24 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz), illetve a sérült Patrick Beverley helyén játszó Jeremy Lin (20 pont, 4 gólpassz) jelentette a plusz a houstoniaknál.

A Jazz legjobb dobói: R. Jefferson 18/6, Kanter 16, Burks, Hayward 15/3–15/3
A Rockkets legjobb dobói: Parsons 24/6, Harden 23/6, Lin 20/6

Portland Trail Blazers–San Antonio Spurs 115–105

A mumus megint megtréfálta a San Antoniót. A Blazers sajét közönsége előtt rendre nyerni tud a Popovich-legénység ellen, s ez most sem történt másként, pedig már Tim Duncan (24 pont, 7 lepattanó) is ott lehetett a vendégeknél.

Batum érdekes tripla duplája. A Portland francia bedobójának két pont hiányzott a tripla duplához a lefújás előtt közvetlenül, amikor már eldőlt a csata. Nos, a tengerentúlon – mivel a pontkülönbség semmilyen formában sem számít – nem illik ilyen esetekben az utolsó támadásoknál dobással próbálkozni, hanem rendszerint lepörgetik az órát a felek, most viszont Batum úgy gondolta, a dudaszó pillanatában egy távoli triplával okoz magának egy kis extra örömet. A hármas behullott, a 11 pontos, 12 lepattanós, 11 gólpasszos légiós viszont nem örvendhetett túl nagy népszerűségnek tette miatt a vendég játékosok körében...

Megvan a győztes recept Portlandben? Az oregoniaknál Batum mellett öten is kétszámjegyű pontterméssel zártak, ráadásul Lamarcus Aldridge (24 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) extrát nyújtott, Damian Lillard (25 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) pedig a tavalyi Év újonca cím után is képes rátenni egy lapáttal, ennek tetejébe Wesley Matthews 20 egysége a kivégzéssel volt egyenlő a Spurs számára, pedig a portlandi kispad (23 pont) most is ligaátlagon aluli teljesítményt nyújtott.

A Blazers legjobb dobói: Lillard 25/9, Aldridge 24, Matthews 20/9
A Spurs legjobb dobói: Duncan 24, Belinelli 19/9, Parker 17

Golden State Warriors–Sacramento Kings 98–87

A Warriors lenullázta a Kings kezdőit. A vendégek első ötöse összesen 22(!) pontot tett a közösbe ezen az estén, így nem csoda, hogy a harmadik negyed derekán már bőven 20 pont fölött járt a különbség és végül könnyedén célba is ért a Harrison Barnest még mindig nélkülöző GSW.

Megint Curry, Lee és Thompson vitték a prímet. A Golden State-nél újfent három játékos emelkedett ki, hiszen Steph Curry 22 pontos, 12 gólpasszos dupla duplával zárt, David Lee 15 ponttal és 12 lepattanóval uralta a festéket, Klay Thompson pedig 27 egységgel és 7 pattanóval volt az ász, erre nem volt válasza a DeMarcus Cousinstól ma csak 8 pontot és 7 lepattanót kapó Sacramentónak.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/9, Curry 22/15, D. Lee 15
A Kings legjobb dobói: McLemore 19/9, Outlaw 15/3, I. Thomas, J. Thompson 12–12

NBA, ALAPSZAKASZ, 5. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 89–74
Philadelphia 76ers–Chicago Bulls 107–104
New Orleans Pelicans–Charlotte Bobcats 105–84
Dallas Mavericks–Memphis Grizzlies 111–99
Milwaukee Bucks–Toronto Raptors 90–97
Utah Jazz–Houston Rockets 93–104
Portland TrailBlazers–San Antonio Spurs 115–105
Golden State Warriors–Sacramento Kings 98–87

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik