NBA: esélyt sem hagyott a Dallasnak, 18. alkalommal bajnok a Boston Celtics!

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 05:05
Története során 18. bajnok az NBA-ben a Boston Celtics (Fotó: Getty Images)
Története során 18. alkalommal nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA küzdelmeit a Boston Celtics, miután a nagydöntő ötödik mérkőzésén 106–88-ra győzött és 4–1-re húzta be az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot a Dallas Mavericks ellen.

Az alapszakaszban is legjobb mérleggel álló Boston Celticset a rájátszásban sem lehetett eltántorítani korábban mutatott teljesítményétől, olyannyira nem, hogy még a Dallas Mavericks elleni döntő első három meccsét is nagyon simán húzták be Jayson Tatumék.

A Luka Doncic és Kyrie Irving fémjelezte texasiak számára a negyedik meccs adott vissza némi reményt, hiszen 122–84-re nyertek hazai pályán, de ezt nem tudták továbbvinni az újabb bostoni mérkőzésen.

3–1-es párharcállás után a Boston nem bízta a véletlenre az ötödik meccset sem, s már az első negyedben 10 ponttal vezetett, melyre a másodikban még egy lapáttal rátettek Jaylen Brownék, és 67–46-os előnnyel fordulhattak, köszönhetően Payton Pritchard saját térfélről szerzett dudaszós triplájának is.

A rengeteget hibázó Dallasban most Doncic és Irving sem tudott extrát nyújtani, a Boston pedig a második félidőben is nagyon magabiztosan megtartotta előnyét, s az ötödik mérkőzést 106–88-ra nyerve húzta be 4–1-re a párharcot és nyerte meg története 18. bajnoki címét.

A Boston legjobbja a döntő ötödik mérkőzésén Jayson Tatum volt 31 ponttal, nyolc lepattanóval és 11 assziszttal, de Jaylen Brown 21–8–6-os, Jrue Holiday 15–11–4-es mérleggel zárt, míg a túloldalon Luka Doncic 28 ponttal, 12 lepattanóval és öt assziszttal, Kyrie Irving 15 ponttal, három lepattanóval és kilenc gólpasszal vette ki a részét csapata teljesítményéből.

A főcsoportdöntő után a fináléban is Jaylen Brownt választották a legértékesebb játékosnak (MVP).

Révbe ért a Joe Mazzulla irányította, Jayson Tatum vezérelte Boston Celtics, és megszerezte a bajnoki címet (Fotó: Getty Images)

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Dallas Mavericks 106–88
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Boston Celtics javára
1. mérkőzés: Boston Celtics–Dallas Mavericks 107 –89 
2. mérkőzés: Boston Celtics–Dallas Mavericks 105–98
3. mérkőzés: Dallas Mavericks–Boston Celtics 99–106
4. mérkőzés: Dallas Mavericks–Boston Celtics 122–84

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik