Álomból valóság: playoffba juthat a 2002-es bajnok Tampa Bay

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 11:44
Remek védelmének köszönhetően hihetetlenül fontos győzelmet aratott a Tampa Bay az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 12. fordulójában. A Bucks ellenfele hazai környezetben a Washington Redskins volt, a végeredmény pedig 19-13. Hátrányból fordítva nyert a Seattle a St. Louis ellen (24-19), így továbbra is csoportja élén küzdhet a rájátszásért. A New England a Philadelphia kárára tovább őrizte veretlenségét. Bradyék azonban most "csak" három ponttal, 31-28-ra győzték le az Eaglest.
A Tampa védelme nem sok levegőt hagyott a Washington támadóegységének
Reuters
A Tampa védelme nem sok levegőt hagyott a Washington támadóegységének
A Tampa védelme nem sok levegőt hagyott a Washington támadóegységének
Reuters
A Tampa védelme nem sok levegőt hagyott a Washington támadóegységének

Ami a szezon előtt csak álom volt, lassan valósággá válhat Floridában. A Manchester Unitedet birtokló Glazer-família amerikaifutball-csapata az összes szakértő megrökönyödésére (csodálatára) 11 mérkőzés után 7-4-es mérleggel áll, s már az NFC Déli csoportjának elsőszámú esélyese.

A 2002-es bajnok ezúttal az előző héten a Dallas otthonában vitézkedő, ám végül 28-23-as vereséget szenvedő Washington Redskinst győzte le. A Bucks az összes pontját az első félidőben szerezve 19-13-ra nyert.

A győzelem kulcsa - az ominózus Super Bowl-győzelemhez hasonlóan - ezúttal is a kiváló védelem volt. Bucks védőegysége a találkozó folyamán hatszor kényszerítette labdaeladásra a Redskins támadóit.

Ráadásul a hat labdaszerzésből négy (mind fumble) a találkozó első 18 percében volt, s ezekből a Tampa támadóegysége 16 pontot szorgoskodott össze.

Az a támadóegység, amelyből rögtön a találkozó elején kidőlt az elsőszámú irányító, Jeff Garcia. Az előző szezont Philadelphiában töltő remek QB rögtön az első driveban hátsérülés miatt kénytelen volt átadni a karmesteri pálcát annak a Bruce Gradkowskinak (a meccs végén Garcia visszatért a pályára), aki Chris Simms sérülését követően újoncként 11-szer játszott az előző szezonban.

Most azonban tetemes előnye birtokában a Tampa nem sokat kockáztatott a második félidőben, aminek majdnem meg is lett a böjtje. A Buccaneers a nagyszünetet követően képtelen volt akárcsak egyszer is megcsinálni az első próbálkozás lehetőségét (first down), így az időközben magárataláló Redskins-offense kezdte utolérni a házigazdát.

A mérkőzés végén hatpontos hátrányban többször is támadhatott a Washington, ám a Tampa védői (előbb Phillip Buchanon, majd Ronde Barber) kétszer is lekapták Campbell passzát. A Redskins így nem tudott fordítani, maradt a 19-13-as Tampa-siker.

A Giants visszavonult futójátékosának, Tiki Barber testvérének ez volt pályafutása 32. interceptionje, amivel vezeti a Tampa örökranglistáját.

Seattle is 7-4-el áll a játéknapot követően, miután hátrányból fordított a szezonját már fordulókkal ezelőtt tönkrevágó, ám mostanában "emberkedő" St. Louis ellen.

A Mark Bulger korai sérülését követően Gus Frerotte által vezetett Rams a félidőben már 19-7-re is vezetett, a Seahawks mégis fordítani tudott. A mérkőzés vége hatalmas izgalmakat hozott: ötpontos hátránynál a Rams ugyanis az ellenfél 1 yardosáról próbálkozhatott negyedik kísérletre, a snap azonban rossz volt, a fordítás pedig elmaradt.

A 24-19-es végeredménnyel záruló mérkőzésen Matt Hasselbeck 38 passzából 21 volt sikeres, 249 yardot passzolt, 1 touchdown-átadást, valamint 1 interceptiont jegyzett a mérkőzésen.

Frerotte (20/32, 161 yard, 1 TD, 1 interception) teljesítménye ezúttal kevésnek bizonyult a sikerhez.

Meglepetésre csak három ponttal nyert a New England. A Patriots a Donovan McNabb nélkül felálló Philadelphiát fogadta, és 31-28-ra nyert. Tom Brady (34/54, 380 yard, 0 INT) szenzációs sorozata is megszakadt: a Pats QB-je összesen 1 TD-passzt adott a mérkőzésen, s ezzel az Eagles elleni találkozó volt az első az idényben, amikor nem jegyzett legalább 3 hatpontos átadást.

A "sasok" GB-je, A.J. Feeley 345 yardot passzolt, 27/42 passzábó három touchdownt eredményetett, emellett azonban 3 interceptiont is dobott.

Természetesen a Patriots már most, 11 mérkőzést követően csoportgyőztesnek vallhatja magát az AFC Keleti kvartettjében.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

12 FORDULÓ:
New England Patriots-Philadelphia Eagles 31-28
Chicago Bears-Denver Broncos 37-34
San Diego Chargers-Baltimore Ravens 32-14
Arizona Cardinals-San Francisco 49ers 31-37
Cleveland Browns-Houston Texans 27-17
Cincinnati Bengals-Tennessee Titans 35-6
Kansas City Chiefs-Oakland Raiders 17-20
New York Giants-Minnesota Vikings 17-41
St. Louis Rams-Seattle Seahawks 19-24
Tampa Bay Buccaneers-Washington Redskins 19-13
Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills 36-14
Carolina Panthers-New Orleans Saints 6-31
HÁLAADÁSNAPI MÉRKŐZÉSEK:
Atlanta Falcons-Indianapolis Colts 13-31
Dallas Cowboys-New York Jets 34-3
Detroit Lions-Green Bay Packers 26-37
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik