JaMarcus Russell hat év alatt hatvanmillió dollárt kereshet

Vágólapra másolva!
2007.09.11. 17:59
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Oakland Raiders végre megegyezett játékosával, az újonc JaMarcus Russell-lel első profi szerződésének részleteiről. Az idei draft első körének első választottja hat év alatt több mint 30 millió dollárt kap majd, és aláírásáért is hozzávetőlegesen ennyit tehet majd zsebre. A kontraktust hivatalosan még nem írták alá, ám erre napokon belül sor kerülhet.
JaMarcus Russell (pirosban) a jelek szerint minden pénzt megér
JaMarcus Russell (pirosban) a jelek szerint minden pénzt megér
JaMarcus Russell (pirosban) a jelek szerint minden pénzt megér
JaMarcus Russell (pirosban) a jelek szerint minden pénzt megér

LaDainian Tomlinson többet passzolt ebben az idényben, mint JaMarcus Russell, ami nem lenne meglepő, ha nem tudnánk: előbbi kiváló futójátékos, míg utóbbi kivételes képességű irányító. Az idei szezon játékosbörzéjének első választottja azonban még nem mutatkozott be az NFL-ben, nem is tehette hisz nem volt élő szerződése - ez azonban huszonnégy órán belül megváltozhat.

Az elmúlt négy nap alatt harmadszor is tárgyalóasztalhoz ültek a játékost képviselő ügynökök, valamint a klub illetékesei, és úgy tűnik sikerült megegyezni Russell fizetéséről. Egy a családhoz közeli forrás állítja: kedd estére pont kerülhet az ügy végére. Ezt támasztja alá Lane Kiffin vezetőedző nyilatkozata is, aki szerint már majdnem aláírták a tervezett szerződést.

A kontraktus tartalma egy átlagos halandónak ép ésszel szinte felfoghatatlan. Russell - aki, hangsúlyozzuk, még egyszer sem lendítette dobásra karját a ligában - az elkövetkező hat évben 60 (!) millió dollárt kapna, amiből pusztán az aláírásáért átutalnának 31-et a bankszámlájára. Ezzel mindenidők "leggazdagabb" újoncszerződését kötné az NFL-ben.

Russell természetesen nem volt ott az Oakland Detroit elleni idénynyitóján (ahol a Raiders 36-21-es vereséget szenvedett). Arra pedig, hogy a draft első választottja ne kössön szerződést a szezon első meccséig, 1986 óta nem volt példa. Akkor a Tampa Bay látta kárát annak, hogy Bo Jackson inkább a baseballt választotta az amerikaifutball helyett.

Russell a Louisiana State University irányítója volt mielőtt megérkezett volna a ligába. Az LSU kezdő QB-jeként 25 győzelmet aratott és mindössze 4-szer szenvedett vereséget. A Notre Dame elleni Sugar Bowlon 332 yardig jutott, két touchdown-passzt adott, így nem meglepő, hogy csapata simán, 41-14-re nyert. Az egyetem történetének második legtöbb touchdown-passzát (52) dobta, 61,9 százalékos dobási mutatója pedig szintén minden idők második legjobb teljesítménye az iskolában.

NFL, ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ:
Eddig nem közölt eredmények:
San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 20-17
Cincinnati Bengals-Baltimore Ravens 27-20
Korábban játszották:
Buffalo Bills-Denver Broncos 14-15
Jacksonville Jaguars-Tennessee Titans 10-13
Washington Redskins-Miami Dolphins 16-13
St. Louis Rams-Carolina Panthers 13-27
New York Jets-New England Patriots 14-38
Minnesota Vikings-Atlanta Falcons 24-3
Cleveland Browns-Pittsburgh Steelers 7-34
Green Bay Packers-Philadelphia Eagles 16-13
Houston Texans-Kansas City Chiefs 20-3
Seattle Seahawks-Tampa Bay Buccaneers 20-6
San Diego Chargers-Chicago Bears 14-3
Oakland Raiders-Detroit Lions 21-36
Dallas Cowboys-New York Giants 45-35
Indianapolis Colts-New Orleans Saints 41-10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik