Négy veretlenből három kikapott

Vágólapra másolva!
2005.10.10. 14:41
Címkék
Az ötödik hét után már csak az Indianapolis százszázalékos az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban, az NFL-ben. A Colts ezúttal a továbbra is harmatos San Francisco ellen aratott fölényes győzelmet.
Donovan McNabbnek, a Philadelphia Eagles kisebb sérülésekkel bajlódó irányítójának pihenésre lenne szüksége
Donovan McNabbnek, a Philadelphia Eagles kisebb sérülésekkel bajlódó irányítójának pihenésre lenne szüksége
Donovan McNabbnek, a Philadelphia Eagles kisebb sérülésekkel bajlódó irányítójának pihenésre lenne szüksége
Donovan McNabbnek, a Philadelphia Eagles kisebb sérülésekkel bajlódó irányítójának pihenésre lenne szüksége

Alex Smithtől, a 49ers újonc irányítójától nem lehetett azt elvárni, hogy szétzilálja a remekül záró Indianapolis-védelmet, de összesen kilenc sikeres passznál és négy interceptionnél azért többet kellene nyújtania egy hozzá hasonlóan nagy ígéretnek. Smith azonban csak ennyire volt képes, így a Colts annak ellenére simán nyert, hogy a meccs első három negyedében úgy tűnt, Peyton Manningék csak a mezt küldték ki a pályára, mondván, ezt a kutyaütő társaságot nem fél-, de negyedgőzzel is elverik. Végül igazuk is lett… "Dolgozz tovább keményen, de add fel, lesz ez sokkal jobb is" – intézett azért vigasztaló szavakat Smith-hez neves kollégája a találkozó után.

Nem sikerült viszont megőriznie veretlenségét a Tampa Bay-nek, a New York Jets ugyanis igencsak összekapta magát az eddigi gyengélkedés után. Mivel a Jets kezdő- és csereirányítója, Chad Pennington illetve Jay Fiedler is sérült, a harmadik számú quarterback, Brooks Bollinger pedig csúnyán beégett a múlt heti, Baltimore elleni vereség során, így a new yorkiak a szolgálatait önként felajánló, már visszavonult, 41 éves Vinnie Testaverdéhez fordultak, aki korábban hat szezont húzott le a Jetsben. Ő pedig magabiztosan dobálta a labdát a Buccaneers védelme ellen, ráadásul a hazaiak hátsó alakzata is remekül muzsikált, így megérdemelten szerezte meg a győzelmet a zöld-fehér csapat.


Szavazás

Kié lesz a Super Bowl?

Írja be az itt látható számot!
A Washington Redskins eddig mindhárom sikerét jó hajrájának és némi szerencséjének köszönhette, most azonban Fortuna elhagyta a fővárosiakat: egy perccel a meccs vége előtt két pontra feljöttek a tőlük megszokotthoz képest tegnap nem épp lehengerlő Denver Broncos ellen, és a touchdown utáni kétpontos kísérlettel egyenlíthettek volna, ezúttal azonban nem sikerült a bravúr: az előzetesen a tabella aljára várt Redskins nem őrzi tovább veretlenségét.

Az idény másik meglepetéscsapata, a Cincinnatti majdnem megfordította tízpontos hátrányát a Jacksonville ellen, de a Jaguars védelme megállította a vendégrohamokat. Ezen aztán jól össze is veszett Carson Palmer, a Bengals irányítója és Chad Johnson, a sztárelfogó: utóbbi igencsak nehezményezte, hogy a QB nem kereste őt elég gyakran a labdákkal. "Na és ha két védő fog engem? Terrell Owenst vagy Randy Mosst is folyton ketten fogják, mégis eljut hozzájuk a labda!" – dühöngött Johnson, aki majdnem ölre is ment az oldalvonalnál irányítójával.

Adam Vinatieri már két SuperBowl-t nyert csapatának utolsó pillanatban bevágott mezőnygóljaival - most csak a meccset hozta
Adam Vinatieri már két SuperBowl-t nyert csapatának utolsó pillanatban bevágott mezőnygóljaival - most csak a meccset hozta
A New England Patriots a már-már szokásos formáját hozta: sérülés sérülés hátán, eltékozolt előny (most épp 14-0 és 28-13), majd az utolsó percekben Tom Brady irányító gólközelbe hajtja csapatát a pályán a labdával, az utolsó másodpercekben pedig Adam Vinatieri, a remek rúgó bevágja a mindent eldöntő mezőnygólt. Pontosan így történt minden az Atlanta Falcons ellen is, így hiába helyettesítette szinte tökéletesen a sérült Michael Vicket az ifjú irányító, Matt Schaub, a Patriots győzni tudott idegenben, és őrzi remek sorozatát: 2001, 2003 és 2004 bajnoka három éve nem kapott ki kétszer egymás után.

Brett Favre és csapata végre összekapta magát
Brett Favre és csapata végre összekapta magát
Ami a többi találkozót illeti, megszerezte első győzelmét a meggyengült, sérülésektől tizedelt Green Bay Packers, amely a veterán legenda. Brett Favre vezetésével felmosta a Lambeau Fieldet a semmit nem mutató New Orleans-szal. Ezzel a Houston Texans maradt az egyetlen győzelem nélküli gárda: a pocsék támadófallal, ezáltal működésképtelen támadójátékkal bíró texasiak most épp a Tennessee Titanstől kaptak ki.

Meglepően nagy zakóba futott bele a már múlt héten is 18 pontos hátrányból felálló Philadelphia, amelynek a Dallas Cowboys ellen beszedett 27 pontos hátrányból már nem sikerült fölkelni. A Detroit Lions passzjátéka most is elég gyér volt, de a jó futóteljesítménynek köszönhetően legyőzték a korábbi, veszedelmes önmagától fényévekre lévő Baltimore-t.

A pocsék csapatok csatáját a Cleveland nyerte a Chicago Bears ellen, míg a szintén nem túl acélos, egy irányítócserén túleső Buffalo egy 17-0-s rohammal kezdve a meccset győzött a Miami ellen. A Carolina Panthers az Arizona Cardinals otthonában tudott tízpontos hátrányból fordítani, a Seattle Seahawks pedig pontgazdag csoportrangadón győzött a St. Louis Rams otthonában egy a rájátszásba jutás szempontjából kulcsfontosságú találkozón.

NFL, 5. játékhét, eredmények

Baltimore - Detroit 17-35
Chicago - Cleveland 10-20
Miami - Buffalo 14-20
New England - Atlanta 31-28
New Orleans - Green Bay 3-52
Seattle - St. Louis 37-31
Tampa Bay - N.Y. Jets 12-14
Tennessee - Houston 34-20
Indianapolis - San Francisco 28-3
Carolina - Arizona 24-20
Philadelphia - Dallas 10-33
Washington - Denver 19-21
Cincinnati - Jacksonville 20-23
A Pittsburgh-San Diego mérkőzést hétfőn hajnalban játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik