H. Á. 2021.10.27 12:43 Frissítve: 2021.10.27 13:30

Vízilabda: Zalánki Párizsban már nem lenne elégedett a bronzzal

A mostani szezonban mindent meg szeretne nyerni új klubjával Zalánki Gergő, a Pro Recco vízilabdacsapatának magyar légiósa, aki a párizsi olimpián már nem elégedne meg a Tokióban elért harmadik hellyel – közölte az MTI.

A 26 esztendős balkezes játékos – aki az olasz sztáregyüttessel szerdán (ma) kezdi meg szereplését a legrangosabb európai kupasorozatban – az M1 aktuális csatornának elmondta, nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése, hiszen a Reccónál az olasz a hivatalos nyelv, de az első pillanattól kezdve tetszik neki az a profizmus és eltökéltség, ami körbelengi a csapatot: „Ha edzésen kétkapuzunk, simán összeverik egymást, mert nyerni akarnak".

A Ferencvárostól a nyáron távozott sportoló karrierje során először állt légiósnak, de új klubjánál nem ismertlenek a magyarok. Kásás Tamás, Madaras Norbert, Szivós Márton, Märcz Tamás és a tavaly elhunyt Benedek Tibor is tagja volt az együttesnek, utóbbi az olaszoknál is legendás játékossá vált. A világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Zalánki elmondta, nem fogja fel tehernek a korábbi magyar klasszisok örökségét, ennél nehezebb feladat, hogy posztja egyik legjobbját, a kétszeres olimpiai bajnok szerb Dusan Mandicsot kell pótolnia.

Hozzátette, önbizalmat ad neki, hogy az olasz sztárcsapat őt választotta, és ebben az idényben mindent – Szuperkupát, olasz bajnokságot, Olasz Kupát, Bajnokok Ligáját – megnyerne új alakulatával. Három évre írt alá az idén BL-diadalt ünneplő gárdához, tehát a következő, 2024-es párizsi olimpiáig marad, amelyen nem elégedne meg a tokiói eredménnyel.

„Én úgy készülök az olimpiára, hogy meg akarom nyerni, és ha harmadikok lennénk, az már csalódás lenne” – árulta el.

(MTI)

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.