Vízilabda: „Halló, Benedek Tibor vagyok, elhoztam a sapkát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 10:41
null
Olvasónk egy személyes történetét is megosztotta Benedek Tibor emberi nagyságáról
Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világbajnok és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. MusicTrain felhasználónevű olvasónk hozzászólásában egy személyes történetét is megosztotta a legendás vízilabdázó emberi nagyságáról, ezt közöljük most változtatás nélkül.

 

MusicTrain felhasználónevű olvasónk hozzászólása:

BAJNOK. Egyáltalán nem a veszteség miatti pátosz szól belőlem, ha azt mondom, hogy a magyar sportban senki, de tényleg senki nem volt nagyobb formátumú sportember és ember. Nála volt tökéletes egyensúlyban a siker, a szerénység, az alázat és az empátia. Egy személyes élmény, ami szépen illusztrálja Benedeket, az embert:
Feleségemmel évekkel ezelőtt részt vettünk egy közepesen unalmas protokollbulin, ahol ő és Panni elkülönülten ücsörögtek, talán épp a pillanatra várva, hogy távozhassanak. Ő ekkor már háromszoros olimpiai bajnok volt, az olasz Pro Reccóban a játékos pályafutása vége felé járt. Megközelíthetetlen ikon, akit távolról szokás csodálni. Nekem meg van egy olyan tulajdonságom, hogy pillanatokon belül át tudok menni gyermeteg, überciki rajongóba, amitől a feleségem egyébként falra mászik. 'Tibor, ne haragudj, hogy megszólítalak, de az unokaöcsém pólózik, és szívesen meglepném a sapkáddal. Itt a névjegyem.' Középbeosztású bankos voltam éppen, ergo senki. 'Tedd már meg, hogy rám csörögsz, ha itthon vagy, szívesen érte mennék. Köszi.' Valódi kényelmetlen, idióta kérés. Benedek szerényen rám mosolyog, kártya zakóba eltesz. Százból 99 esetben legközelebb a patyolatban kerül elő, majd egyenesen a kukában landol. Benedek volt az az egy. Fél év elteltével, egy szintén esős nyári napon csörög a telefonom: 'Halló, Benedek Tibor vagyok. Itt edzőtáborozunk a Reccóval és elhoztam a sapkát. A Korona szálló recepcióján átveheted. Add át üdvözletem az unokaöcsédnek.'

BAJNOK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik