Vízi: Nagy Viktor, Madaras, a két Varga - szupercsapat épülhet Szolnokon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 10:19
null
Madaras tíz év után hazatérhet (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Szolnoki Dózsa-Közgép férfi vízilabdacsapata sztárigazolások sorát tervezi: Szolnokra szerződhet Nagy Viktor, Madaras Norbert, illetve Varga Dénes és Varga Dániel.

 

Szupercsapat épülhet Szolnokon, a helyi pólóklub sztárigazolások sorát tervezi. Információink szerint közel a megegyezés a szegedi kapussal, Nagy Viktorral, bár még az elődöntők sem értek véget az ob I-ben.

Több válogatott játékos is hazatérhet, így Szolnokon folytathatja a jelenleg Horvátországban játszó Varga testvérpár, valamint az Olaszországban profiskodó Madaras Norbert.

A Varga testvérek 2010-ben igazoltak a Primorje Rijekához, amellyel idén bejutottak a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe. A balkezes Madaras tíz éve erősíti a Pro Reccót, amelynél idén elsősorban a BL-ben számítanak rá. A játékosok hazatérése a válogatott szempontjából is jókor történne.

„Előrehaladottak a tárgyalások magyar játékosokkal, akik esetleg a mi csapatunkban képzelik el a folytatást. Két évvel az olimpia előtt úgy gondoljuk, ha egy erős csapatot ki tudunk építeni úgy, hogy a válogatott gerincét alkotó játékosok szerepelnek benne, azzal a kapitánynak is egyszerűbb lenne megoldania az év közbeni edzéseket” – mondta Kovács István szakmai igazgató a Hír Tv Stopper című műsorában az elmúlt héten.

Ezeken túlmenően a Szolnok megtartaná a három szerb légióst, Milan Alekszicset, Sztefan Mitrovicsot és Zsivko Gocicsot. Ha mindezek megvalósulnak, európai viszonylatban is ütőképes alakulat jönne létre.

„Az a célunk, hogy jövőre ne csak a bajnokságban, a hazai porondon bizonyítsunk, hanem nemzetközi szinten is szeretnénk meghatározó erőt képviselni. Ha ezt sikerülne elérni, az hosszú távon is megteremtené a szolnoki vízilabda feltételeit” – tette hozzá Mohi Zoltán ügyvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik