Masters-vb: az oroszok ellen is simán nyert, aranyérmes a Millennium!

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 20:07
null
Kemény Dénesék aranyérmesek lettek (Fotó: Török Attila)
Az olimpiai bajnokokból álló Millennium megnyerte a masters-világbajnokság vízilabdatornájának 40+ kategóriáját, a döntőben 16–3-ra legyőzte az orosz Szentpétervárt.

Majd’ felrobbant a Hajós uszoda lelátója – pedig nem is a Millennium volt épp a vízben.

Sőt, még közel négy óra volt az aranycsapat fináléjáig, de mivel egész nap mentek az éremmeccsek a masters-vb pólótornáján, bőven volt látnivaló; főleg mivel négy fináléban öt magyar csapat szerepelt, és még a körmérkőzéses rendszerben szereplő női +30-ban is volt esély az aranyra.

Az említett hangrobbanást Csányi Róbert okozta, aki az Ybl-Octopust vezette világbajnoki címre: az utolsó percben kétszer is betalált a horvát Club Veteran 70 ellen, a második gólja után négy másodperccel pedig már repült is a vízbe Paján Viktor edző, aki többek között a kétszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Tóth Franknak is a trénere volt a torna során.

„Szeretném kiemelni, hogy a kislányom második lett az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon a válogatottal, neki szeretném ajánlani a sikert, a mi győzelmünk másodlagos, a gyermek a fontos – mondta Tóth Frank. – Jó kis csapat jött össze, hétvégenként egymást püföljük, most meg együtt sikerült nyernünk… A vb visszahozott egy kis örömöt, nosztalgiát, ez tart minket fiatalon. Van még ennek kifutása, a +75-os korosztályig abba sem hagyjuk!”

Az Ybl után a Bárány Attilával, Bereczki Miklóssal, Binder Szabolccsal, Pelle Balázzsal felálló Bull’s Blood is világbajnok lett, így mire jöttek a legendák, már két-két arany-, ezüst- és bronzéremmel álltak a magyar csapatok.

A legendák közül előbb a hölgyek szálltak vízbe, bár méltatlan volt, hogy miközben üresen tátongott a Hajós nyitott medencéje, nekik a 33-asban kellett játszaniuk… Igaz, a Drávucz Rita, Pelle Anikó és Brávik Fruzsina húzta csapatot ez cseppet sem zavarta, a szünetben már hárommal vezetett a világ- és Európa-bajnok kiválóságokkal felálló gárda.

A lányokat is vastaps várta, aztán negyedórával később már tényleg a Millenniumot köszöntő ujjongás robbantotta fel a Hajós uszodát. Az aranycsapat papíron a legnehezebb meccsére készült – két sydneyi ezüstérmes is szerepelt a szentpétervári együttesben –, valójában persze egy pillanatig sem lehetett kérdéses a győzelem. A végeredmény volt érdekes, vagy hogy betalált-e minden mezőnyjátékos, melyik kapus kap kevesebbet… A legfontosabb kérdés mégis az lett, hogy vajon bedobják-e a játékosok Kemény Dénest a győzelmet követően? A vége 16–3 lett, a 12-ből 8 mezőnyjátékos talált be, a kevesebb gólt Szécsi Zoltán kapta, és Kemény Dénes repült a medencébe!

Az aranycsapat ötször töltötte meg a Hajós uszodát, a nép pedig imádta az egy helyszínen, de több fellépéssel megtartott búcsúturnét. A legendák jó néhányszor megvillantották a tudásukat – nem véletlenül okoztak annyi örömet anno a szurkolóknak. És most is.

VÁRI ATTILA: „Ez egy csoda! Fantasztikus volt az egész hét. Amikor felnéztem a lelátóra, és láttam, hogy ennyi ember szurkol nekünk, szeretett minket,újra megéltem mindent, amit profiként. Az volt számomra igazán felemelő, hogy a gyermekeim láthatták ezt a csapatot együtt játszani, hiszen picik voltak, amikor én abbahagytam, annyira sok mindent nem tudtak felfogni egy-egy mérkőzésből… Megmutattuk a közönségnek, hogy amikor elkezdjük az igazi játékunkat, nem találunk ellenfélre. Ez annak köszönhető, hogy gyerekkorunk óta ismerjük egymást és olyan képzést kaptunk, amit ebben a szentélyben mindig meg tudunk mutatni, s ekkora szeretetben elő tudjuk hozni magunkból.”

DRÁVUCZ RITA: „Az egész világbajnokság fénypontja volt az utolsó meccs, jól védekeztünk, Orsi jól védett, boldog vagyok. Hasonló volt, mint régen. Hálás vagyok a közönségnek, hogy ilyen sok ember kijött, csodálatos érzés körülnézni. Ez a siker mehet a többi mellé, hiszen a mi korosztályunkban ez ugyanolyan elismerés, mint amit a fiatalok közt nyertünk. Még itt vagyunk, ugyanúgy megharcolunk a helyzetekért, ha lassabban is, de úszunk és ugyanúgy gólra kellett váltanunk a passzokat… Nem lesz olyan buli, mint régen, családdal vagyunk, de azért tartunk valami ünneplést.”

17. FINA MASTERS-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI VÍZILABDA (40+)
DÖNTŐ

Millennium (magyar)–Szentpétervár (orosz) 16–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik