Vízi, U18-as vb: a nagyszünet után hengerelt a magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 17:56
Győzelemmel rajtolt az U18-as vízilabda-világbajnokságon a magyar válogatott. Az Egyesült Államokat 13–8-ra győzte le Horkai György legénysége.

A csoportban az amerikai és a spanyol válogatott tűnt a legnehezebb ellenfélnek, így duplán fontos sikert aratott a magyar csapat.

Az Egyesült Államok erejét mutatja, hogy a nagyszünetben még két góllal vezetett, ezután azonban beindult a magyar henger.

„Ez volt az első meccs, nekünk és a világbajnokságon is, ez mindig nehéz. Nagyon korai volt a kezdés, a srácokat hatkor ébresztettük – ami otthon öt órát jelent –, rögtön bele kellett ugraniuk a szálloda medencéjébe, hogy felébredjenek. Ez aztán csak részben sikerült, mert a meccs eleje nem jól alakult. Igazából az amerikaiaknak minden bejött, nekünk pedig akkor még nem. Négy-háromra mentek el az első negyedben, aztán a szünetben hat-négyre vezettek. Mégsem voltam ideges, valahogy úgy éreztem, hogy megnyerjük a találkozót, még ha nem is játszottunk jól az elején. A harmadik negyedet megnyertük három-nullára, aztán a végén hat-kettőre az utolsót. Sikerültek a lefordulások ekkor már, fontos fórokat védekeztünk ki. Nagyon elégedett vagyok, hiszen hátrányból álltunk fel, erősek tudtunk maradni, ráadásul nem gyenge csapat ellen tettünk így. Mindenki jól van, készülünk az Egyiptom elleni második meccsre” – mondta Horkai a waterpolo.hu-nak.

A magyar válogatott a további csoportmérkőzésein Egyiptommal, Kazahsztánnal és Spanyolországgal találkozik.

U18-AS VB
Magyarország–USA 13–8
(3–4, 1–2, 3–0, 6–2)
Gólszerző: Manhercz K. 3, Lovas 3, Vogel Simon 2, Nagy 2, Pellei, Hornyák, Szatmári

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik