Dunaújvárosi bosszúság után Kőér utcai vigasztalódás jöhet

Vágólapra másolva!
2009.03.02. 18:55
A rosszul sikerült főpróba után remélhetőleg csak egy hetet kell várni a dunaújvárosi bajnoki vereség feledtetésére és a Domino Honvéd női vízilabda csapata a BEK négyes döntőjébe jutással kárpótolja magát, szurkolóit, nem utolsósorban névadó főtámogatóját, a T-Mobile-t.
Kisteleki Dórának (a háttérben) és társainak a holland bajnok ellen van lehetőségük a javításra
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Kisteleki Dórának (a háttérben) és társainak a holland bajnok ellen van lehetőségük a javításra
Kisteleki Dórának (a háttérben) és társainak a holland bajnok ellen van lehetőségük a javításra
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Kisteleki Dórának (a háttérben) és társainak a holland bajnok ellen van lehetőségük a javításra

Múlt szombaton a Dunaújvárosi Főiskola ELCO amolyan „lerohanós” kezdés után 10–8-ra verte a háromszoros bajnok Dominót, s ezzel a 2008–2009-es versengésben immár sorozatban harmadszor bizonyult jobbnak ellenfelénél. (Dr. Horváth Patrícia és társai az igazi tétmérkőzéseken a szuperkupában és az MK-döntőben tudták legyőzni legerősebb hazai riválisukat.)

A Dunaújvárosból bosszúsan távozó együttes legkorábban március 7-én javíthat, akkor viszont értékes skalpot gyűjthet, feltéve, hogy másodszor is sikerül legyőznie a holland bajnok HET Ravijn Nijverdal együttesét. A negyeddöntő első mérkőzésén Györe Lajos gárdája nagyon összeszedetten és magabiztosan 11–7-re győzött, majdnem egyértelművé téve a továbbjutás kérdését.

„Valamit nagyon elrontottunk Dunaújvárosban és ebből a vereségből az egész csapatnak okulnia kell” – nyilatkozta a balul sikerült vendégjáték másnapján, a pilisi telkén csendes magányba visszavonuló és ott „elmélkedő” Györe Lajos vezetőedző.

„Azt már most kijelenthetem, hogy a védekezésünket át kell alakítanunk és arra is jobban fel kell készülnünk, hogy a lefordulások után a gyors játékosaink többször kerüljenek helyzetbe. Volt úgy a most folyó bajnokság korábbi mérkőzésein, hogy kiválóan védekeztünk és úgy is, hogy bosszantó hibákat vétettünk, de a zavar sohasem volt olyan teljes és bizony egy kicsit kiábrándító, amit most produkáltunk Dunaújvárosban. Nyolc edzésünk lesz a BEK visszavágó napjáig, elegendő idő, hogy a csapat kiheverje a vereséget, és a Kőér utcában újra meggyőző játékkal érvényesítse a papírformát. Mindenki tudja, hogy egy újabb győzelem a négy közé jutásunkat jelentheti a BEK-ben, amely ezen a tornán a csapat eddigi legjobb teljesítményének számítana” – tette hozzá.

A Domino Honvéd eddig kétszer kísérelte meg a legjobb négy közé jutást, de mind a két alkalommal kudarcot vallott. A „csúcsjavítás” szombaton este a Kőér utcában (kezdés este 6 órakor) csak akkor sikerülhet, ha a nyolc válogatott kerettagot felvonultató együttes kulcsjátékosai – Györe Lajos szavai szerint – nem hoznak sorozatban rossz döntéseket, és a kapura legveszélyesebb pólózok – mint például Kisteleki Dóra és Valkai Ágnes – nem csupán egy-egy alkalommal találnak a hálóba, ahogy azt Dunaújvárosban tették…

„A Nijverdal többre képes, mint amit a hazai pályán mutatott, de akkor olyan hatékonyan védekeztünk, hogy a góllövőik egy idő után kapkodni kezdtek, illetve nem is tudták helyzetbe hozni magukat” – csatlakozott Novák Ferenc, a Domino Honvéd szakosztály-igazgatója. – „Vigyáznunk kell arra, hogy szombaton a Kőér utcában se alakuljanak másképpen a dolgok, mert a Nijverdal arról is híres, hogy vert helyzetben is oroszlánként küzdenek a játékosai. Egy jó napot kifogó és a szombaton látottnál taktikusabb Dominót azonban a holland bajnokcsapat se hozhatja zavarba!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik