Csúnya vereségbe szaladt bele a Honvéd a csoportrangadón

Vágólapra másolva!
2008.01.19. 19:41
Nagyarányú vereséget szenvedett a Domino Honvéd a Jug Dubrovnik otthonában. A horvát csapat végig a kezében tartotta a mérkőzést, a Honvéd játékosai támadásban képtelenek voltak elkapni a fonalat. A Dubrovnik ezzel megelőzte a csoportban eddig vezető Dominót.
Vindisch Ferenc két gólt szerzett
Archív
Vindisch Ferenc két gólt szerzett
Vindisch Ferenc két gólt szerzett
Archív
Vindisch Ferenc két gólt szerzett

Sorsdöntő meccsre készült a Domino Honvéd Dubrovnikban, hiszen a két csapat annak a tudatában ugrott medencébe, hogy amelyikük nyer, az szinte továbbjutónak tekinthető. Decemberben a Kőér utcában szoros meccsen a Honvéd 11-10-re nyert, és a "dominósok" most sem számíthattak könnyebb mérkőzésre.

Kapufákkal kezdődött a mérkőzés, előbb Molnár Tamás ejtett a keresztlécre, majd Boskovic hibázott pár centit a túloldalon. Aztán ismételten a Honvéd jött, nevezetesen Szívós, aki szintén nem járt szerencsével.

Már eltelt az első játékrész fele, amikor megszületett az első találat, szerzője a hazaiak centere, Dobud. A következő támadásból ráadásul a horvátok ismételten eredményesek voltak Jokovic révén.

Belejöttek a hazaiak és Buslje távoli lövésével már három gól volt az előnyük. Vindisch szépített, így az első negyed végén 3-1-re vezetett a Jug Dubrovnik.

A második negyedet is a Dubrovnik kezdte eredményesebben: Boskovic pattintott lövésével már háromgólos volt a horvát előny. A kezdés érezhetően megfogta a magyar játékosokat, akik támadásban nem tudtak mit kezdeni a jól védekező dubrovnikiakkal. Dobud második góljával növelte az előnyt, majd Fodor Rajmund szépített, de a félidőre Jokovic gólja után 6-2-vel vonultak a csapatok.

A Domino játékosok Vican kapuja előtt nem találták a ritmust - pontatlan lövések és erőtlen bejátszások jellemezték a magyar csapat játékát. És a második játékrész sem úgy kezdődött, hogy a Honvéd talpra tud majd állni...

Buslje és Jokovic emberelőnyös góljai után már kifejezetten kínos volt az állás (8-2). Székely igyekezett menteni a honvédosok becsületén, de a Jokovic és a horvátok szinte megállíthatatlannak tűntek (10-3).

Az utolsó játékrészre így már eldőlt a mérkőzés, a Honvéd tényleg csak a becsületéért küzdött, de küzdött érte… Vindisch és Vári góljával megnyeri az utolsó negyedet, így 5-10 a vége.

Ez az eredmény azt jelenti, könnyen elképzelhető, hogy a márciusi Honvéd-Vasas Euroliga-csata igazi ki-ki mérkőzés a továbbjutásért.

EUROLIGA. C CSOPORT.

Jug Dubrovnik – Domino Honvéd 10-5 (3-1, 3-1, 4-1, 0-2)
G.: Jokovic 4, Dobud 2, Buslje 2, Boskovic, Sukno, ill. Vindisch 2, Fodor, Székely, Vári.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik