Gólszüret Olaszország és Kanada ellen

GULYÁS ATTILAGULYÁS ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.08.20. 23:02
Címkék
2. forduló:
Magyarország-Olaszország 16-6 (4-0, 7-1, 2-3, 3-2)
Kirisi, 300 néző, V: Kipnis (új-zélandi), Corb (amerikai)
Magyarország: Horváth P. - Valkay Á 1, Pelle 2, Tomaskovics 1, Stieber 1, Zantleitner 1, Drávucz 3. Cs: Serfőző (kapus), Kisteleki 5, Tóth I A. 2, Takács, Győri, Bódi. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Az olasz válogatott gólszerzői: Masi 2, Maugeri 1, Pavan 1, Lapi 1, Strace 1.
Gól - emberelőnyből: 7/5 ill. 7/2

3. forduló:
Magyarország-Kanada 11-4 (3-2, 2-0, 4-1, 2-1)
Kirisi, 300 néző, V: Corb (amerikai), Golikov (orosz)
Magyarország: Horváth P. - Valkay Á. 1, Pelle 1, Brávik F. 1, Tomaskovics 1, Stieber, Drávucz 2. Cs: Kisteleki 2, Tóth I A. 1, Győri, Takács 1, Benkő T. 1. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
A kanadai válogatott gólszerzői: Radu, Carrol, Braden, Robinson
Gól - emberelőnyből: 7/5 ill. 9/2
Kipontozódott: Tomaskovics (32. perc)

További eredmények: Görögország-Kanada 5-5 (büntetőkkel: 5-4), Görögország-Olaszország 15-6. Végeredmény: 1. Görögország 8 pont (31-18), 2. Magyarország 7 (31-16), 3. Kanada 5 (22-23), 3. Olaszország 3 (14-40). A-csoport: Oroszország-Ausztrália 10-10 (büntetőkkel: 4-3), Ausztrália-Egyesült Államok 11-10, Oroszország-Hollandia 16-8, Ausztrália- Hollandia 12-6, Oroszország-Egyesült Államok 11-11 (büntetőkkel 4-3). Végeredmény: 1. Oroszország 7 pont (45-35), 2. Ausztrália 7 (36-30), 3. Egyesült Államok 5 (37-29), 4. Hollandia 3 (17-41).
Helyosztók. A 7. helyért: Hollandia- Olaszország. Az 5. helyért: Egyesült Államok-Kanada. A 3. helyért: Ausztrália-Magyarország. Döntő: Oroszország-Görögország.

Két igencsak imponáló győzelemmel harcolta ki magának női válogatottunk, hogy a Világliga döntőjében a harmadik helyért játszhasson. A nyitó napon elszenvedett vereségnek nyoma sem volt az olaszok elleni mecscsen, Kanada ellen pedig kifejezetten a Montrealban látott formát mutatták Stieberék. Fernando Pesci csapatából csak négy játékos maradt a világbajnokságról, de nem csak ezért nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni. Pelle vezérletével már az első negyedben 4-0-ra vezettünk, a második periódusban pedig Kisteleki is jelezte: meggyógyult. Háromszor terhelte meg az ellen kapuját, a félidőben már 11-1 volt ide. Bőven belefért, hogy a harmadik játékrészt eggyel elveszítsük (ekkor Serfőző állt a kapuban), s azok is lehetőséghez jutottak, akik amúgy kevesebbet szoktak játszani.

A felszabadult játék ellenére azért a legmerészebbek sem gondolták volna, hogy a kanadaiakat is hasonlóképpen lemossák Faragó Tamás és Petrovics Mátyás tanítványai, pedig a végén már a lefolyó környékén kellett keresni a juharleveleseket. Tomaskovics egy elképesztően nagy bombával nyitott, majd egy fórból betalált Kanada. Erre Tóth Andrea és Kisteleki Dóra is megmutatta, hogyan kell emberelőnyből gólt lőni, a negyedet hasonló szituációban elért góllal zárták Robinsonék (3-2). De ezek után a harmadik felvonás közepéig szóhoz sem jutottak. A nemzeti ünnep tiszteletére lányaink mindenféle rakétával próbálták széppé tenni Riddel kapuját. Ez sikerült is: a lefordulások végén mesteri befejezéseket láthatott a gólokra vastapssal reagáló közönség, Takács Orsolya és később Brávik Fruzsina akciógólt lőtt centerből, valamint Pelle és Kisteleki is üres kapuig lóbált.

Ráadásul mindkét zónavédekezés remekül zárt, minden a helyén volt. A bronzéremért a világbajnokság óta nyolc helyen módosult, ám így is komoly játékerőt képviselő Ausztráliát kell megverni. ---- Hogy mennyire fontos Oroszországban a vízilabda, azt jelzi, hogy a mérkőzésekre kilátogatott a moszkvai nagykövet és a szentpétervári konzul is.

S bizony mindketten tátott szájjal bámultak, és lenyűgözte őket, mennyire komoly sportág is a női vízilabda. Arról nem is beszélve, hogy a hazai érdekeltségű meccseken telt ház van, külön büszkeség, hogy a második legtöbb nézőt a magyar meccsek vonzzák. A világbajnokra mégiscsak sokan kíváncsiak… ---- - Hasonlóra számított a görögök elleni találkozó után? - kérdeztük a szövetségi kapitányt, Faragó Tamást.
- Reménykedtem, hogy nem lesz még egy olyan meccsünk. Akkor is mindent megtettünk, csak a fáradtság miatt kihagytunk rengeteg ziccert, és lőttünk nyolc-tíz kapufát. Ekkora sorozatterhelés mellett egy ilyen vereség belefért, igaz, így a bronzéremért játszhatunk.

- Mennyire lesz keserű egy esetleges negyedik hely?
-Az idény előtt az volt a cél, a két világversenyen kerüljünk a négy közé. Ez már sikerült, hálás vagyok a jó Istennek, hogy a csúcsforma a világbajnokságon jött ki. Bízom benne, hogy megcsípjük a bronzérmet.

- Hogyan ünnepelték augusztus 20-át?
-Semmi különös sem történt, mert még játszunk, és sportemberhez méltóan helyt kell állnunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik