Amikor egyszerűen nem megy

GULYÁS ATTILAGULYÁS ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.08.19. 00:41
Címkék
Görögország-Magyarország 6-4
(3-2, 1-1, 1-1, 1-0)
Kirisi, 200 néző, V: Corb (amerikai), Golikov (orosz)

GÖRÖGORSZÁG. Gólok: Rumpesi 4, Moraitidu 1, Karagianni 1

MAGYARORSZÁG: Horváth P. - Valkay Á., Pelle, Brávik F., Zantleitner 1, STIEBER 2, Drávucz 1. Cs: Benkő T., Kisteleki, Tomaskovics, Takács O. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Gól- emberelőnyből: 6/2 ill. 8/2
Négyméteresből: 1/1 ill. -

További eredmények: Kanada-Olaszország 9-2, Egyesült Államok-Hollandia 13-3

Mit lehet mondani a lányoknak egy ilyen meccs után?

Faragó Tamás:
Kíváló játékosokról van szó, ezért nem féltem ôket. Tudják, mit kell tenni egy hasonló vereség után, meg fogják oldani. Mindent megtettünk a gyôzelemért, de érzôdött, hogy szellemileg sokat kivett a csapatból a világbajnokság.
Minden szériában vannak mélypontok. Ezek előbb vagy utóbb eljönnek, legfeljebb odázni lehet őket. A magyar női válogatott március óta nem kapott ki a rendes játékidőben (21 meccs), ergo a világbajnokságon is "aktuális" lett volna egy gyengébb nap. Akkor nem volt, most a Világliga döntőjének első körében ez is elérkezett.

Mindezt csak tetézte, hogy a görög csapatnak majdnem minden bejött. Rumpesinek például az első két lövése rögtön beakadt: előbb távolról, majd fórból volt eredményes. Ekkor még vissza tudtunk kapaszkodni, Zantleitner akcióból, Stieber előnyből köszönt be, majd Moraitidu harcolt ki egy négyméterest, amit Rumpesi vágott be. A második negyedben is inkább a görögöknek volt szerencséjük - Moraitidu kegyetlenül eltalálta a felső sarkot nyolcról, míg Elinaki mögött csak a kapufa csattogott a magyar lövések nyomán. Eztán mindkét kapitány kikért egy-egy időt, de ez nem vezetett különösebb eredményre. A félidő előtt egy perccel Drávucz találata nyomán lehetett reménykedni a jobb második félidőben (4-3).

Térfélcsere után Karagianni rongálta Horváth Patrícia kapuját jó messziről, majd Stieber váltott gólra egy emberelőnyt. Hiába bírták jobban lányaink a tempót, hiába dolgozták ki a helyzeteket, nem ment. Egy ízben 5-4-nél úgy pattant ki a labda, hogy a felső lécről Elinaki tarkója közvetitte a játéktéren kívülre, de Pelle is túlcélzott, és az üres kapu helyett a keresztlécet találta el. A záró felvonásban aztán eldőlt a mérkőzés: a görögök egy időkérés után a biztos kezű Rumpesire játszották ki a figurát, ő pedig nem hibázott (6-4). A hátralévő négy percet nagyon megnyomták Brávikék, de továbbra sem jött be semmi. Az utolsó kilenc másodpercben Stieber és Valkay Ági is próbálkozott góllövéssel, de végül Elinaki kezében halt el a labda.

Az eddigiek alapján elmondható, a többi csapatot jobban fűti a bizonyítási vágy, elvégre a világbajnokság miatt majdnem mindenkiben van egy kis keserűség. Így vannak ezzel az olaszok is, akikkel legközelebb játszunk, bár ők erőteljesen megfiatalodtak Montreal óta, s méretes zakóval nyitottak Kanada ellen.

Megjöttek az ikrek

Végre megszülettek kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázónk, Molnár Tamás ikrei: szerdán, éjfél előtt néhány perccel segítették a világra a két óriásbébit, Benedeket és Lorándot. Magasságuk 53 cm, súlyuk 3.6 kg - egyenként! Jók lesznek centerben… Egyébként pedig az édesanyának, Noéminek is gratulálunk az olimpiai aranyérmet érdemlő teljesítményhez!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik