Inkább edzés, mint meccs…

GULYÁS ATTILAGULYÁS ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.07.02. 22:52
Címkék
Mire lehet felhasználni a csoportbéli legkönnyebb ellenfél elleni meccset? Ez volt a kérdés szombaton női válogattottunk háza táján. Faragó Tamás és Petrovics Mátyás tudta a választ: délelőtt egy erőteljes úszóedzést vezényeltek a lányoknak. Azért nem sikerült annyit kifacsarni a játékosokból, hogy ne tudják alaposan elnáspángolni az elég gyenge színvonalon pólózó francia válogatottat.
Az első három negyedben szinte csak azok a játékosok értek vizet, akik egyébként kevesebb szerephez jutnak, így Stieber, Drávucz, Pelle, és Kisteleki tulajdonképpen csak az utolsó nyolc percre ugrott be. Utóbbinak persze ennyi idő is elég volt, hogy meglője szokásos három gólját (összesen már 12-nél jár), ezenfelül minden mezőnyjáté- kosunk betalált. Cserekapu- sunknak, Tóth II Andreának viszont annyira fáj a térde, hogy nem tudta vállalni a játékot, további szereplése is kérdéses.

"Ezt a napot tréningezésre használtuk, délelőtt másfél órás úszóedzés volt, délután pedig kétkapuzás - kezdte értékelését a negyedik játéknapról Faragó kapitány. - Tizenkét nap alatt tíz meccset kell játszanunk a világbajnokság előtt, ráadásul közben körberepüljük a földgolyót. Keressük azt az egyensúlyt, amelyben formában maradunk, ugyanakkor pihenünk is valamennyit, mert nagy terhelés van a játékosokon. A franciák elleni meccsnek is van értéke, bennem most alakul ki a végleges keret." Csoportunkban egyébként négyes körbeverés van: az olaszok, a hollandok, a spanyolok, és a házigazda oroszok tréfálgatják meg egymást napról napra, csak a sajátos pontozási rendszer miatt alakul ki differencia. A franciák bármit csinálhatnak, utolsók lesznek, és mi is trükközhetünk már a hollandok ellen, ha balul sül el, akkor is csoportelsők maradunk.

4. forduló
MAGYARORSZÁG-FRANCIAORSZÁG 18-3 (4-0, 4-0, 4-1, 6-2)
Kirisi, 200 néző, V: Naumov (orosz), Smit (holland)
MAGYARORSZÁG: Horváth P. - Tomaskovics 2, Győri 1, Tóth I A. 2, Takács O. 1, Valkay Á. 2, Benkő T. 3. Cs: Brávik 1, Kisteleki 3, Stieber 1, Drávucz 1, Pelle 1. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
A francia válogatott gólszerzői: Fack 2, Metay 1
Gól - emberelőnyből: 5/5, ill. 9/2
Négyméteresből: 1/1, ill. -

További eredmények: Hollandia-Spanyolország 7-5, Oroszország-Olaszország 10-10, büntetőkkel: 4-3. A csoport állása: 1. Magyarország 12 pont (47-26), 2. Olaszország 9 (50-37), 3. Hollandia 8 (37-26), 4. Oroszország 8 (38-40), 5. Spanyolország 7 (34-29), 6. Franciaország 4 (15-63)
A-csoport (Egyesült Államok, La Jolla), 2. játéknap: Brazília-Németország 10-6, Kanada-Görögország 6-6, büntetőkkel: 6-5, Egyesült Államok-Ausztrália 7-5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik