Női vízilabda: tökéletes hangolás az Eb-re Miskolcon

Vágólapra másolva!
2016.01.05. 17:41
null
Keszthelyi Rita négy gólt szerzett az olaszok ellen (Fotó: MTI)
Tornagyőzelemmel hangolt a női vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságra, a miskolci Univer-kupán ugyanis 11–8-ra legyőzte Olaszországot, és három győzelemmel zárta a négyes tornát.

A meccs első két gólját az olaszok szerezték, az első negyed után is még ők vezettek 3–2-re. Ezt követően zsinórban négy gólt szerzett Bíró Attila együttese, majd miután a harmadik negyedet is megnyerte, a záró nyolc percet 10–6-ról várta. A negyedik negyedben – fogalmazzunk így – az eredmény tartása sikeres volt, az egyetlen magyar gólt a mezőny legeredményesebbje, Keszthelyi Rita lőtte, aki két és fél perccel a vége előtt be is állította a végeredményt.

A magyar válogatott vasárnap a magyar ligaválogatottat 11–3-ra, hétfőn a görögöket 10–7-re győzte le.

A női Eb vasárnap kezdődik, a magyar válogatott Hollandiával játszik az első napon, s Görögország, Törökország, Oroszország és Portugália van még a csoportjában.

NŐI VÍZILABDA UNIVER-KUPA, MISKOLC
3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 11–8 (2–3, 3–0, 5–3, 1–2)
Miskolc, 200
néző. V: Toygarli (török), Rakovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: KASÓ – ILLÉS A. 2, KESZTHELYI 4, Csabai, Tóth I., Czigány D. 1, Szücs G. Csere: Takács O., KISTELEKI H. 2, BUJKA 2, Antal, Garda. Edző: Bíró Attila
OLASZORSZÁG: Gorlero – Garibotti 1, BIANCONI 2, DI MARIO 2, Aiello, Emmolo 1, Radicci 1. Csere: Palmieri, POMERI 1, Cotti, Queirolo, Tabani. Edző: Fabio Conti
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 11/1
Kipontozódott: Aiello (18. p.), Bianconi (29. p.)
A másik mérkőzésen: Görögország–Magyar ligaválogatott. 10-5 (2-1, 3-0, 3-0,
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Egy-két holtpontot leszámítva jól teljesítettünk, a fokozatosság elvét betartva, meccsről meccsről javulva nagyon jó olasz válogatottat győztünk le. Az utolsó két mérkőzésünkön már voltak kimondottan biztató momentumaink – bízom benne, az Eb-ig csak tovább javulunk. Nekünk ott is minden meccs a fejlődési folyamat része lesz, remélhetőleg a lendületünk egészen a végéig kitart majd.
Fabio Conti: – Magyarország ellen mindig harcos, küzdelmes mérkőzéseket vívunk, ez most sem volt másként. Nagyon jól kezdtünk, betartottuk a taktikát és voltak remek megmozdulásaink, de ezt követően elkezdtünk hibázni, különösen védekezésben. Támadásban leginkább az emberelőnyös játékunk akadozott, de összességében elégedett vagyok, az Eb előtti időszaknak megfelelő formát mutattunk.

A torna másik keddi mérkőzésén: Görögország–Magyar ligaválogatott 10–5 (2–1, 3–0, 3–0, 2–4)

Hétfőn játszották:
Magyarország–Görögország 10–7
Olaszország-Magyar ligaválogatott 14–6

Vasárnap játszották:
Olaszország–Görögország 17–7
Magyarország–Magyar ligaválogatott 11–3

A végeredmény: 1. Magyarország 9 pont, 2. Olaszország 6, 3. Görögország 3, 4. Magyar ligaválogatott 0

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik