B. Z. utanpotlassport.hu 2020.09.20 19:34 Frissítve: 2020.09.20 19:39

Vízilabda: felnőnek a feladathoz a férfi élvonal tizenévesei

A férfi vízilabda ob I ötödik fordulójában a legtöbb utánpótláskorú játékost foglalkoztató KSI ezúttal nem járt közel a bravúrhoz, az ugyancsak számos tinédzserrel tűzdelt UVSE azonban folytatta szárnyalását.

A férfi vízilabda ob I ötödik fordulójában számos utánpótláskorú játékos élt a lehetőséggel, és mutatott be újra remek teljesítményt. Rövid összeállításunkban a 2001-es születésű, tehát még a juniorválogatottban érdekelt lehet, és a náluk fiatalabb pólósokkal foglalkozunk.

Az utánpótláskorúakra építkező KSI annak a Vasasnak az otthonába látogatott pénteken, amely az előző fordulóban a másik csikócsapat, az UVSE vendégeként szenvedett némileg meglepő, 9–7-es vereséget. A piros-kékek a Komjádi uszodában nem szerettek volna hasonló nehézségekbe ütközni, és már félidőben 6–1-es vezetésre tettek szert. A harmadik és a negyedik játékrészben megkezdte a gólgyártást a KSI is: a meccsen a 17 évesek közül Pető Attila három gólt szerzett, Dubinák Szabolcs és Csapó Ádám két gólig jutott, míg a 18 esztendős Lantos István és Keszthelyi Attila egyszer volt eredményes. Utóbbi először szerzett gólt az első osztályban. Mindez azonban kevés volt Horváth János csapatának a bravúrközelséghez, a járványhelyzet miatt még csak a második bajnokiját játszó együttes 15–9-re kapott ki.

Vigváti Vince négy meccsen 12 gólt szerzett az ob I-ben Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Vigvári Vince négy meccsen 12 gólt szerzett az ob I-ben  •  Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Szombaton az UVSE ott folytatta a Budapesti Honvéd otthonában, ahol a Vasas ellen abbahagyta. Vincze Balázs legénysége 4–1-es előnnyel vágott neki a második negyednek, és ezt végig igyekezett tartani. Bár a Vasas előbb a 18 éves Kevi Bendegúz révén egy gólra zárkózott, majd az utolsó felvonásban egyenlített (6–6), az UVSE-s fiatalok tudtak váltani, és a meccs a három gólig jutó, 17 éves Vigvári Vince, valamint a nála egy évvel idősebb Belényesi Dávid találatával zárult a lilák részéről – a hajrában a vendéglátók csak szépíteni tudtak. Az UVSE négy mérkőzés után hibátlan az ob I-ben, Vigvári Vince pedig 12 góljával a góllövőlista harmadik helyén áll.

A három mérkőzés után ugyancsak százszázalékos, és a fiataloknak egyre több lehetőséget adó Eger 17–10-re nyert otthon a Debrecen ellen. A hajdúságiak csapatából a 16 éves Kis Ferenc és a 2001-es születésű Bodoróczki Tamás élete első ob I-es gólját szerezte. Mellettük a 18 éves Krasznai Bendegúz is betalált.

Magabiztos, 16–9-es győzelemmel kezdte meg az ob I-es szereplését a Szolnoki Dózsa a Szentes ellen. A hazaiak közül a 19 éves Konarik Ákos átmentette jó formáját a kupából, és három góllal nyitott, de a 18 éves Szeghalmi Zsombor is megrezegtette egyszer a hálót. A szentesiekből az ugyancsak 19. életévében járó Bozó Péter talált kétszer kapuba.

A Pécs a negyedik hazai összecsapásán is veretlen maradt otthon. Ezúttal a Tatabányát győzte le 11–10-re, így az izgalmas végjátékot hozó meccs megnyeréséhez az is kellett, hogy a 17 éves Kókai Szilárd megszerezze első gólját a férfi élvonalban.

Szombaton az OSC–Miskolc és a Szeged–Kaposvár mérkőzés elmaradt, vasárnap az FTC–BVSC-Zugló volt az egyetlen esemény. A találkozó nem akárhogyan kezdődött a Népligetben, hiszen a BVSC egy góllal vezetett a félidőben, majd a fordulást követően 7–5 állt az eredményjelzőn a vendégek javára. Ezután a Ferencváros összekapta magát, és folyamatosan felőrölte ellenfelét. A 13–9-es, simának tűnő hazai győzelemhez a 19 éves Vigvári Vendel két gólja is szükségeltetett.

A férfi vízilabda ob I tabellája és statisztikái ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.