B. Z. utanpotlassport.hu 2022.08.10 13:57 Frissítve: 2022.08.10 14:01

Vízilabda: csütörtökön kezdődik az U18-as világbajnokság Belgrádban

Csütörtöktől Belgrádban szerepel világbajnokságon az U18-as fiú vízilabda-válogatott, amely természetesen a szerb fővárosba is éremért utazik.

A lányok után csütörtökön a fiú U18-as vízilabdázók számára is elkezdődik a világbajnokság, melynek helyszíne ugyanúgy a szerb főváros, Belgrád lesz.

Csütörtökön kezdődik az U18-as világbajnokság Belgrádban Fotó: Dobos Sándor

Csütörtökön kezdődik az U18-as világbajnokság Belgrádban  •  Fotó: Dobos Sándor

A magyar csapat az A jelű csoportba került, melyben a komolyabb riválist a horvát válogatott képviseli, mellette az üzbég, a kuvaiti és a kazah együttes lesz az első körös ellenfél. A Kovács Róbert irányította gárda kemény, nyolchetes felkészülésen van túl, mely során a szerbekkel és az olaszokkal is játszott hasznos edzőmeccset. A magyar csapat az első hivatalos versenynapon pihen, a szereplését péntek este kezdi meg az üzbégek ellen.

A gárda arra a tavalyi U17-es válogatottra épül, amely bronzérmet szerzett a máltai Európa-bajnokságon. A válogatottat igen ígéretes játékosok alkotják. A keretben például ott van az a Nagy Ákos, aki nemrégiben góllal mutatkozott be a felnőttválogatottban a horvátok ellen. Érdekesség, hogy a világbajnokságon két háromszoros olimpiai bajnok klasszis fia is ott lesz a vízben Biros Samu és Szécsi Marcell személyében. A magyarok célja ezen a világeseményen is a legfényesebb érem megszerzése.

A várakozásokról Szépfalvi Gergely, Gyapjas Viktor és Szalai Péter nyilatkozott a szövetségnek:

A belgrádi U18-as világbajnokságon (augusztus 11-19.) szereplő magyar válogatott:
Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok;
Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok.
Szövetségi edző: Kovács Róbert. Edző: Lukács Gergely. Kapusedző: Kardos István.
Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor
Az U18-as vb csoportbeosztása:
A-csoport: Magyarország, Üzbegisztán, Kazahsztán, Horvátország, Kuvait
B-csoport: Görögország, Hollandia, Brazília, Ausztrália, Törökország
C-csoport: Szerbia, Új-Zéland, USA, Olaszország
D-csoport: Spanyolország, Dél-Afrika, Kanada, Montenegró

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.