UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.18 12:55 Frissítve: 2020.10.18 13:01

Vízilabda: a szövetség szeretné, hogy egységessé váljon a kapusképzés

Megtelt a Testnevelési Egyetem Barcelona-terme szombaton kora délután, a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának újonnan indított konferenciasorozatának első állomásán.

Lapos védés gyermekkorban, ejtés, taposás, helyezkedés, ügyességi és koordinációs képzés – többek között ezektől a témákról volt szó a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében szombaton; szakemberek gyűltek össze a Magyar Vízilabda Szövetség Utánpótlás Bizottságának felhívására.

A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották Forrás: waterpolo.hu

A konferenciasorozat első állomását a Testnevelési Egyetem Barcelona-termében tartották  •  Forrás: waterpolo.hu

Székely Bulcsú vezette testület szeretné, ha sportág egyik legfontosabb posztjának, a kapusok képzésének módszerei egységesek lennének, folytatódjanak azok a tradíciók és eredmények, amelyek jó ideje jellemzik a magyar vízilabdasportot − közölte a waterpolo.hu. A cél, hogy a válogatottak segítsék a klubok munkáját, leginkább azon egyesületek mindennapjait, amelyekben nincs lehetőség kapusedző foglalkoztatására.

A Barcelona-teremben Cseh Sándor, utánpótlás szakmai igazgató szavaival indult a nap, aki később maga is tartott előadást, melynek prezentációját Gergely István videói segítették. A különböző kapuspozíciók és helyezkedések mellett szó esett a bemelegítés és az iskolázás fontosságáról is.

A konferenciasorozat szakmai anyagát az utánpótlás-válogatottakkal dolgozó mesterek, Kardos István, Bisztritsányi Dávid és Bóta Krisztián  állította össze, és annak megfelelően tartott előadást. Bisztritsányi prezentációjának alapját a májusban leadott diplomamunkája adta. Háromféle edzéstervet vázolt fel, emellett beszélt a meccsnapi rutinról, a meccs előtti közvetlen bemelegítés fontosságáról. Gergely István a kiválasztásról és a kapuslélektanról osztotta meg gondolatait. Ő egyébként Mátéfalvy Csabával és Kósz Zoltánnal együtt felügyeli a mostani programsorozatot.

A sorozat a tervek szerint két hónap múlva folytatódik.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.