Vízilabda: a kazahokat is simán verték a mieink az U18-as vb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 17:28
Címkék
Az U18-as vízilabda-válogatottnak a kazahok fölényes legyőzése sem jelentett gondot a korosztály belgrádi világbajnokságán.

A második csoportmeccsét is könnyed győzelemmel abszolváltaaz U18-as vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán. Szombaton az ellenfél Kazahsztán nemzeti együttese volt, melynek 25 gólt lőtt a Kovács Róbert által irányított magyar csapat.Kovács Róbert által irányított magyar csapat.

A kazahokat is könnyedén győzte le a magyar csapat az U18-as vb-n Fotó: Dobos Sándor
A kazahokat is könnyedén győzte le a magyar csapat az U18-as vb-n Fotó: Dobos Sándor

A kazahokat is könnyedén győzte le a magyar csapat az U18-as vb-n  •  Fotó: Dobos Sándor

A találkozó a várakozásoknak megfelelően korán eldőlt. Az első negyedet 8–1-re, majd a másodikat 5–0-ra nyerték Gaszt Rolandék. A harmadik felvonásban aztán ismét 8–1-es, a negyedikben pedig 4–1-es volt a különbség, így a találkozót 25–3-as sikerrel fejezte be a magyar válogatott.

Az összecsapáson ezúttal Varga Vince bizonyult a legeredményesebbnek a hat góljával, és Nagy Ákos, valamint Szépfalvi Gergelyis egyaránt négyszer vette be az ellenfelét kapuját.

A magyar válogatottra az első komolyabb kihívás vasárnap a horvátok elleni mérkőzésen vár. Az az ütközet minden bizonnyal a csoportelsőségről is dönteni fog.

U 18-as világbajnokság, Belgrád:
Kazahsztán–Magyarország 3-25 (1–8, 0–5, 1–8, 1–4)
Gólszerzők
:Kalybek, Panteleyev, Yuryev illetve Varga Vince 6, Nagy Á. 4, Szépfalvi G. 4, Szécsi M. 3, Leinweber 2, Biros S. 2, Balogh B., Gaszt, Ionescu, Szalai
A magyar válogatott kerete:

GyapjasViktor (Ferencváros),CsiteLóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
SzépfalviGergely (KSI),SzalaiPéter (KSI),NagyÁkos (KSI),BirosSamu (Eger),SzécsiMarcell (UVSE),IonescuErik (UVSE),BedeMarcell (KSI),GasztRoland (Pécs),VargaVince (Ferencváros),LeinweberOlivér (Szeged),BaloghBotond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik