utanpotlassport.hu 2021.01.13 14:22 Frissítve: 2021.01.13 14:35

Úszás: Sós Csaba „normális” szereplést vár az utánpótláskorúaktól

Igazi világversenydömping várhat a legjobb fiatal úszóinkra 2021-ben. Az immár az utánpótlásért felelős szakvezetőt kérdeztük Kós Huberték esélyeiről.

Kétezer-húszban versenyeket törtöltek, álmok mentek tönkre, sokak az utolsó lehetőségüket vesztették el arra, hogy utánpótláskorúként villanjanak még egy nagyot. Az idei év minden jel szerint más lesz: olimpia, felnőtt eb, junior Eb, junior vb, nyílt vízi események. A sportág kedvelői majd csak úgy kapkodják a fejüket.

Sós Csaba szerint várható egy-két érem az idei korosztályos világversenyeken Forrás: MÚSZ

Sós Csaba szerint várható egy-két érem az idei korosztályos világversenyeken  •  Forrás: MÚSZ

Az idén már az utánpótlásért is felelős szövetségi kapitány, Sós Csaba összességében áltagos évet vár 2021-ben az utánpótlás-válogatottól, ami természetesen a magyar úszósportban azt jelenti, hogy azért menetrendszerűen érkeznek a dobogós helyezések.

„Már a 2019-es kazanyi Európa-bajnokságon is úgymond normálisan szerepeltünk, az azt megelőző két alkalommal Netanjában és Helsinkiben láthattunk aranyesőt. Akkor olyan versenyzők alkották a válogatottat, mint Milák Kristóf, Németh Nándor vagy Késely Ajna. Azért olyan erősek egyelőre nem leszünk, de az már a mostani időkből is látszik, hogy a 4x200 méteres gyorsváltó éremszerzése nem tartozna a meglepetés-kategóriába. Bőven akadnak olyan fiatalok, akik odaérhetnek éremre, de neveket azért nem mondanék még, mert senkire nem akarok felesleges terhet pakolni. Az már látszik, hogy a felkészülés ezúttal nem lesz a megszokott, a járványhelyzet miatt a külföldi edzőtáborok valószínűleg elmaradnak, belföldön pótoljuk azokat.”

Maradt utánpótláskorú és 200 m vegyesen kirobbanthatatlan tokiói résztvevő 2020 felfedezettje, Kós Hubert, akire nem mindennapi program várhat 2021-ben.

„Felnőtt Eb, junior Eb, olimpia, junior-vb, négy világverseny néhány hónapon belül. Ismerünk valakit, aki néhány éve megcsinálta, úgy hívják, Milák Kristóf. Hubert az edzőivel majd eldönti, hogy akarja-e mindegyiket, egyáltalán hogyan építik fel a programjukat. Az biztos, hogy a korosztályos eseményeken ő lehet az igazi éremvárományosunk, akár az Európa-, akár a világbajnokságon. Szerencsére sokoldalú sportolóról van szó, a vegyesek mellett száz méter pillangón is versenyképes lehet.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.