Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2021.05.09 09:05 Frissítve: 2021.05.09 09:24

Tollaslabda: Vetor Nikol a felnőttek között is csúcsra tör

Május elsejével újraindult a tollaslabdaélet Magyarországon; a szövetség ismét engedélyezi a hivatalos versenyek rendezését. Az egyik fontos esemény a hónap közepén tartandó U13-U19-es országos bajnokság, amelyre többek között a hazai tollas egyik legjobb utánpótláskorú játékosa, a 16 éves Vetor Nikol is gőzerővel és nagy reményekkel készül.

„Az általános iskola elkezdésével párhuzamosan startolt a tollaslabda-karrierem, hétéves koromban. Az idősebb nővérem játszott versenyszerűen, így ismerkedtem meg én is a sportággal. A hobbiból hamar komolyabbra fordult a dolog, mivel gyorsan kiderült, hogy van érzékem hozzá” – emlékszik vissza a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ifjú versenyzője, Vetor Nikol a kezdetekre.

Családjában rajta kívül azonban van egy harmadik személy is, aki beleszeretett a tollaslabdázásba: Nikol ikertestvére, Vetor Tánya Tamara. A testvéri viszony esetükben tökéletesen megmutatkozik a pályán belül is.

„Ez nagyon érdekes helyzet. Őrülten tudunk szurkolni a másiknak, egy kivétellel: mikor egymás ellen kell játszani. Olyankor a rivalizálás nagyobb, mint bárki más ellen; mondhatni élet-halál küzdelmet vívunk.”

Nikol eredményei beszédesek: korosztályában többször is a legjobbnak bizonyult Magyarországon, emellett a válogatottban is bizonyított már nemzetközi megmérettetéseken, egyesben és párosban is. De vajon melyik áll hozzá közelebb?

Vetor Nikol (jobbra) a Ludovika-kupa után. Forrás: Debreceni Tollaslabda Club (Facebook)

Vetor Nikol (jobbra) a Ludovika-kupa után.  •  Forrás: Debreceni Tollaslabda Club (Facebook)

„A párost jobban szeretem, bár régen ez pont fordítva volt – az eredmények is ehhez mérten alakultak. Női duóként korábban Tányával együtt játszottunk, de az nem működött jól, köszönhetően a korábban említett a rivalizálásunknak.”

Köszönhetően az elmúlt évek eredményeinek, a jelenlegi felnőtt női ranglistán a harmadik pozíciót foglalja el az egyéni kategóriában, de a párost tekintve is az élmezőnyben található.

„Remek érzés ilyen előkelő pozícióban lenni a hazai tollaslabdázók között. Óriási munka van mögötte, ami szerencsére úgy tűnik, hogy kifizetődő. Teljesen mindegy, hogy korosztályos vagy felnőtt versenyen indulok, ugyanazzal a céllal vágok neki: nyerni akarok. Szerintem ez a felfogás rendkívül lényeges, magasra kell tenni a lécet – magyarázza Nikol, majd hozzáteszi: – rengeteg tehetséges játékos van itthon, minden mezőnyben száz százalékot kell nyújtani a győzelemért.

Egy biztos, motivációt tekintve nem lesz hiány az ő esetében, határozott elképzelései vannak a következő időszakra.

„A jövő heti, U19-es országos bajnokságon mind a két páros számban el szeretném hozni az aranyérmet; ezt később a felnőttek között is megismételném. Ezekben a kategóriákban a világbajnokságot is megcélzom – remélhetőleg minden sikerülni fog.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.