UP-info utanpotlassport.hu 2020.11.16 14:33 Frissítve: 2020.11.16 14:36

Terepkerékpár: Vas Kata Blanka hetedik lett Leuvenben

Újabb remek eredményt ért el a három szakágban is brillírozó 19 éves kerékpáros, Vas Kata Blanka, aki ezúttal Európa egyik legrangosabb cyclocloss-sorozata, az Ethias Cross futamán lett hetedik Belgiumban.

A kiemelt cyclocross-sorozatok közé tartozó Ethias Cross leuveni állomásán is remekelt a 19 éves Vas Kata Blanka a hétvégén. A szakágban U23-as világ-, és Európa-bajnoki ezüstérmes kerékpáros a világ felnőttélmezőnyében tekerve a hetedik helyen végzett Belgiumban.

Vas Kata Blanka továbbra is remek formában versenyez Forrás: UEC

Vas Kata Blanka továbbra is remek formában versenyez  •  Forrás: UEC

„Blanka jó rajtot kapott el, a harmadik helyen fordult az első kanyarban, majd kicsit hátrébb csúszott az első kör során. Hamar kirajzolódott, hogy öten fognak küzdeni az első helyért: Lucinda Brand, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema, Manon Bakker tudott ellépni a többiektől, de több támadás után sem tudott senki sem tartósan elszakadni, így végül sprinthajrá döntött a győzelemről, amit a világ és Európa-bajnok Ceylin del Carmen Alvarado nyert meg Denis Betsema és Lucinda Brand előtt. Vas Kata Blanka stabil teljesítményt nyújtott és ötvenhét másodperc hátránnyal a hetedik helyen érkezett célba” – áll a bikemag.hu beszámolójában.

„Tudtam, hogy kemény versenyem lesz. Nagyon elégedett vagyok a hetedik helyezéssel, de nyilvánvaló, hogy még képes vagyok fejlődni, és ezért mindent meg is teszek!” – írta a viadalt követően a közösségi oldalán a sportolónő.

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.