H. B. utanpotlassport.hu 2021.10.15 14:00 Frissítve: 2021.10.20 12:50

Tenisz: Lelkileg nehezebb átszokni a felnőttbe – Szabanin Natália

Az MTK Budapest 18 éves teniszezője, Szabanin Natália értékelte a remekült sikerült, budapesti 25 ezres ITF-tornát, valamint a junior- és a felnőttszint közötti átmenetről is beszélt.

Az MTK Budapest tehetséges teniszezője, Szabanin Natália néhány hete a budapesti, 25 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán bravúros teljesítménnyel egyesben az elődöntőig, míg párosban a döntőig jutott. Az egyéni elődöntőt klubtársa, Jani Réka ellen vívta, azonban másfél szettnyi játék után sérülés miatt feladta a mérkőzést.

Szabanin Natália remekelt a budapesti ITF-tornán, csupán a sérülése állította meg, hogy az elődöntőnél is messzebb jusson Forrás: MTSZ

Szabanin Natália remekelt a budapesti ITF-tornán, csupán a sérülése állította meg, hogy az elődöntőnél is messzebb jusson  •  Forrás: MTSZ

„Nagyon örültem neki, hogy a budapesti huszonötezres versenyen ilyen jól ment a játék. Sikerült összeraknom a teniszem, és egészen az elődöntőig minden ideálisan haladt, majd a könyöksérülés miatt fel kellett adnom az elődöntőt. Érződött, hogy már nem az első meccsem volt, fizikailag sokat kivettek belőlem a korábbi találkozók. Ehhez a szinthez alkalmazkodnom kell még, hogy jobban bírjam a sorozatterhelést. Persze, a torna végződhetett volna jobban is, de az összképet nézve mindenképpen pozitív élményekkel zártam azt a hetet. Szerencsére a sérülésem nem volt igazán komoly, így azóta rendbe is jött teljesen, és újra edzhetek" – nyilatkozta Szabanin az MTK Budapest honlapján.

Ám ezzel még nem ért a versenyszezon Szabaninnak, a salakos tornák után a keménypályás viadalok következnek az év végén.

„Mivel ebben a tanévben fogok érettségizni, emiatt – a tenisz mellett – a következő hetekben az iskolára is nagy hangsúlyt kell fektetnem, majd novemberben biztosan elindulok még néhány fedettpályás tornán. Meglátjuk, a ranglistás helyezésem hol, mire lehet elég, de a 15 és 25 ezres versenyek közül fogunk az edzőimmel nézegetni."

Natália néhány nappal ezelőtt, október 11-én ünnepelte a 18. születésnapját, és a 2021-es év végén kiöregszik a juniorkorból, ezzel lezárul egy korszak, és végérvényesen belép a felnőttek közé.

Szabanin Natália szerint lelkileg lesz nehezebb hozzászokni a felnőttszinthez, mint játékban Forrás: MTSZ

Szabanin Natália szerint lelkileg nehezebb lesz hozzászoknia a felnőttszinthez, mint játékban  •  Forrás: MTSZ

„Igazából lelkileg lesz nehezebb átszokni a felnőttmezőnybe, mivel az összes barátom juniorkorú még. Sok jó emlék fűz hozzájuk a korosztályos versenyekről. Leginkább a pályán kívüli közeg fog hiányozni a juniorból, de attól kevésbé tartok, hogy a felnőttszinttel nem tudom felvenni a versenyt. Természetesen, kell még sok rutin a legjobbak között, rengeteg munka áll még előttem, viszont úgy állok hozzá, hogy ha a tenisz jól megy majd, és jönnek az eredmények, akkor a pályán kívül dolgok is a helyükre kerülnek – fogalmazott a fiatal játékos, majd a a szeptemberi New York-i élményeit is felidézte. – Éppen emiatt fura érzés volt bennem a mostani US Openen, hiszen a legtöbb játékossal most jó darabaig nem találkozom, valamint a Grand Slam-tornák hangulata is hiányozni fog, de remélem nem kell sokat várnom, hogy a felnőttben újra ott legyek valamelyiken – ezért dolgozom minden nap."

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.