Téli EYOF: aranyérmet szerzett az alpesi síző Bányai Attila

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.28. 14:05
Címkék
Hatalmas bravúr a téli EYOF zárónapján: az alpesi síző Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban szerzett aranyérmet.

Már éppen kezdhettük elkönyvelni, hogy a magyar küldöttség öt arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárja az olaszországi téli EYOF-ot (európai ifjúsági olimpiai fesztivál), a multisportesemény utolsó versenyszámában azonban bombameglepetés született.

Az alpesi sízők szuperóriás-műlesiklásában két lány (Harmati Virág és Szeghalmi Fanni) és két fiú (Bányai Attila és Vass Dániel) állt rajthoz szombaton: előbbiek közül Szeghalmi a 46., Harmati pedig az 50. leggyorsabb időt csúszta, míg Vass az 53. lett.

Bányai azonban nagyot „robbantott”, és 1:03.75-ös idővel, rendkívül szoros versenyben szerezte meg a csapat hatodik aranyérmét. A kiélezett csatát jól mutatja, hogy mindössze négy századdal előzte meg a második Bakkeviget (norvég), az első 14 versenyző pedig egy másodpercen belül ért célba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem. Segített a szezon elején szerzett rengeteg tapasztalat, hiszen Amerikában voltam előfutó női szuper G-n és lesikláson is, ráadásul a gyors számok mindig is az erősségeim voltak. A pálya nem volt különösen nehéz, ám éppen ezért nagyon szoros volt a verseny, kis különbségek alakultak ki az élmezőnyben, minden egyes századmásodpercért meg kellett küzdeni. Ha őszinte akarok lenni, vártam magamtól a jó helyezést; most azt is megtudtam, hogy ez a valaha volt legjobb magyar eredmény EYOF-on alpesi síben – ennek is örülök, mert a hazámnak szereztem ezt az aranyat. Nem volt hibátlan futam, a pálya elején kicsit túlhúztam egy ívet, de ha azt nem úgy csinálom, talán másképp jött volna ki a sebesség, úgyhogy összességében jól alakult” – idézi a Magyarock Facebook-oldala az aranyérmes fiatalt, aki nemrégiben a junior-világbajnokságon ezüst- és bronzérmet is szerzett az U18-asok között..

A verseny részletes eredményei ITT érhetők el.

(A kiemelt kép forrása: Facebook/Magyarock)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik