UP-info utanpotlassport.hu 2023.01.28 14:05 Frissítve: 2023.01.28 14:50

Téli EYOF: aranyérmet szerzett az alpesi síző Bányai Attila

Hatalmas bravúr a téli EYOF zárónapján: az alpesi síző Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban szerzett aranyérmet.

Már éppen kezdhettük elkönyvelni, hogy a magyar küldöttség öt arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárja az olaszországi téli EYOF-ot (európai ifjúsági olimpiai fesztivál), a multisportesemény utolsó versenyszámában azonban bombameglepetés született.

Az alpesi sízők szuperóriás-műlesiklásában két lány (Harmati Virág és Szeghalmi Fanni) és két fiú (Bányai Attila és Vass Dániel) állt rajthoz szombaton: előbbiek közül Szeghalmi a 46., Harmati pedig az 50. leggyorsabb időt csúszta, míg Vass az 53. lett.

Bányai azonban nagyot „robbantott”, és 1:03.75-ös idővel, rendkívül szoros versenyben szerezte meg a csapat hatodik aranyérmét. A kiélezett csatát jól mutatja, hogy mindössze négy századdal előzte meg a második Bakkeviget (norvég), az első 14 versenyző pedig egy másodpercen belül ért célba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyernem. Segített a szezon elején szerzett rengeteg tapasztalat, hiszen Amerikában voltam előfutó női szuper G-n és lesikláson is, ráadásul a gyors számok mindig is az erősségeim voltak. A pálya nem volt különösen nehéz, ám éppen ezért nagyon szoros volt a verseny, kis különbségek alakultak ki az élmezőnyben, minden egyes századmásodpercért meg kellett küzdeni. Ha őszinte akarok lenni, vártam magamtól a jó helyezést; most azt is megtudtam, hogy ez a valaha volt legjobb magyar eredmény EYOF-on alpesi síben – ennek is örülök, mert a hazámnak szereztem ezt az aranyat. Nem volt hibátlan futam, a pálya elején kicsit túlhúztam egy ívet, de ha azt nem úgy csinálom, talán másképp jött volna ki a sebesség, úgyhogy összességében jól alakult” – idézi a Magyarock Facebook-oldala az aranyérmes fiatalt, aki nemrégiben a junior-világbajnokságon ezüst- és bronzérmet is szerzett az U18-asok között..

A verseny részletes eredményei Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.