UP-info utanpotlassport.hu 2021.11.30 13:56 Frissítve: 2021.11.30 14:06

Röplabda: Erdősné ígéretes U21-es csapatot épített Nyíregyházán

A közeljövőben a bajnokság hatos döntőjében, hosszútávon a helyi felnőttegyüttesben képzelik el magukat a Nyíregyházi Sportcentrum U21-es leány röplabdacsapatának játékosai, akiknek céljaik elérésében a korábbi válogatott klasszis, Erdősné Balogh Erika segít vezetőedzőként.

A Nyíregyházi Sportcentrum U21-es leány röplabdacsapatát szinte kizárólag fiatalabb játékosok alkotják, így gyakorlatilag ugyanaz az együttes szerepel az U19-es pontvadászatban, mint egy korosztállyal feljebb. A gárda magjával immáron harmadik éve dolgozik együtt a vezetőedző, Erdősné Balogh Erika.

„A munka nem vész el” – vallják a nyíregyházi lányok Forrás: nyiregyhazisc.hu

„A munka nem vész el” – vallják a nyíregyházi lányok  •  Forrás: nyiregyhazisc.hu

Az ötszörös magyar bajnok, negyvenhatszoros válogatott és négyszer a legjobb hazai játékosnak megválasztott helyi klasszis keze alatt a lányok fejlődése töretlennek tűnik, és a csapat jelenleg is vezeti csoportját az U21-esek között. Persze, a bajnokság vége még messze van.

„Tavaly a járványhelyzet miatt nem zárták le a bajnokságokat, most mindenképpen a hatos döntőben szeretnénk bizonyítani – mondja az edzőnő. – A mércénk mégis kettős, hiszen az utánpótlás-korosztályokban nem az eredmény a legfontosabb, hanem maga a képzés. Azt szeretnénk elérni, hogy a lányok a felnőttek között is megállják majd a helyüket. Sajnos, Magyarországon ma kevés hazai felnőttjátékos szerepel az élvonalban. Nyíregyházán jelenleg három, helyi utánpótlásból kikerült röplabdázó tagja az első számú csapatnak, az U21-es keretből Bogár Dorina.”

Erdősné Balogh Erika a csapategységre is büszke Nyíregyházán Forrás: nyiregyhazisc.hu

Erdősné Balogh Erika a csapategységre is büszke Nyíregyházán  •  Forrás: nyiregyhazisc.hu

A kilencszeres Magyar-kupa-győztes és hatszoros magyar bajnok felnőttegyüttesbe természetesen nem egyszerű bekerülni, de a tinédzserek mindent megtesznek azért, hogy megmutathassák magukat a Fatum Nyíregyháza színeiben.

„A csapatomban van néhány jelölt, aki egy-két éven belül kivívhatja a felnőttek közötti kerettagságot, de az attól is függ, hogyan alakul a továbbtanulásuk – folytatja Erdősné. – Például, ha a középiskola után valaki orvosi egyetemre megy – ami nincs Nyíregyházán – , várhatóan nem fog itt maradni.”

Azért a nyíregyházi lányok mindennapjaiban több „hazahúzó” erő is folyamatosan jelen van. Az egyik ilyen, hogy kiváló csapategység alakult ki az évek során.

Bogár Dorina már a felnőttkeretnek is a tagja Forrás: fatumnyiregyhaza.hu

Bogár Dorina már a felnőttkeretnek is a tagja  •  Forrás: fatumnyiregyhaza.hu

„Nagyon jó közösséggel tudok együtt dolgozni, és minden percét élvezzük a munkának. A játékosok alázatosak, szorgalmasak, nincsenek széthúzások. Ez nagyban közrejátszik abban, hogy jól szerepelünk. A munka nem vész el. Ha kitartóan dolgozunk, annak meglesz az eredménye. Ezt sűrűn szoktam mondani a lányoknak, és már ők is tudják.”

A felnőttcsapatban is érdekelt Bogár Dorina is pozitívan látja a jövőt.

„Nagyon igyekszünk! – jelenti ki a 17 éves szélső ütő. – A játékunk még alakulóban van, de a célunk, hogy minél tovább eljussunk. Számunkra az U19-es bajnokság a prioritás, és az külön öröm, hogy az U21-esek között is jól szerepelünk. A felnőttek között keményen dolgozok, és az ott szerzett tapasztalatokat próbálom hasznosítani a korosztályos meccseken. Mindkét helyen sok támogatást kapott az edzőktől és a társaktól. A felnőttek technikailag, erőnlétileg is képzettebbek, de talán mentalitásban érzékelhető a legnagyobb különbség. Például, ha az utánpótlásban nem sikerül egy labdamenet, hajlamosok vagyunk megtorpanni, lent maradni a földön. Meg kell tanulnunk változtatni, hogy egyből fel tudjunk állni!”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.