Ökölvívás: szerdától vasárnapig Egerben tartják az ob-t

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.10. 11:17
Címkék
Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok ad otthont a héten a felnőttek, a juniorok és a serdülők ökölvívó országos bajnokságának. A viadal a bajnoki címek mellett a válogatott tagságról is dönt.

A 70. Bornemissza-emlékverseny, az utánpótlás Magyar-kupa, a Nemzetközi Eger Kupa után újabb rangos eseménynek ad otthont a hevesi megyeszékhely, ezúttal a felnőtt női, a junior és a serdülő országos bajnokságot tartják a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Forrás: agriasport.hu
Forrás: agriasport.hu

 •  Forrás: agriasport.hu

Így az ötnapos viadalon összesen 71 kategóriában hirdetnek végeredményt. A Városházán megtartott hétfői sajtótájékoztatón Farkas Attila, Eger alpolgármestere, Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára, Bertók Róbert szövetségi kapitány és Dorkó Péter az Egri Városi Sportiskola szakosztályvezetője, a serdülő válogatott keretedzője tájékoztatta amédia képviselőit. Összesen 88 klub mintegy 350 versenyző részvételére számítanak.

Az ob célja a sportág népszerűsítése és a bajnoki címek eldöntése mellett a válogatott keretbe való bekerülés, ezzel a jogosultság megszerzése a nemzetközi viadalokon való indulásra. A felnőtt nők mezőnyében pedig gyakorlatilag válogatóversenynek minősül a december eleji, isztambuli vb előtt. Szerdán a tesztelést, a mérlegelést és a sorsolást követően 15 órakor kezdődnek a küzdelmek, a döntőket szombaton és vasárnap 10-től tartják.

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik