UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.04 12:03 Frissítve: 2022.08.06 12:14

Ökölvívás: népes nemzetközi mezőnnyel startol a XIV. Ostrom-kupa

Népes mezőnnyel startol augusztus 4-én délután a XIV. Ostrom-kupa, amelyen a serdülő, a junior- és az ifiversenyzők is nemzetközi ellenfelekkel szemben készülhetnek a közelgő kontinensviadalokra.

Augusztus 4-5. között rendezik meg a XIV. Ostrom-kupát Kőszegen, amelyen a felnőttek mellett a serdülők, a juniorok és az ifjúsági korosztályú ökölvívók is megmérethetik magukat. A Magyar Ökölvívó Szövetség tájékoztatása szerint összesen 264 versenyző nevezett a tornára, akiknek túlnyomó része utánpótláskorú. A magyar bokszolókon kívül az osztrákok, a csehek, a horvátok, a románok, a szlovákok, és az ukránok is megméretik magukat. Az első összecsapások kora délután kezdődnek.

A magyar és az ukrán juniorválogatott az elmúlt két hétben Tatán közösen edzőtáborozott Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A magyar és az ukrán juniorválogatott az elmúlt két hétben Tatán edzőtáborozott  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A magyar juniorválogatott (Benedek Péter, Nileborg Benjamin, Kozák Kevin, Nagy Mátyás, Frank Dániel, Sárközi Tamás, Majlàth András, Tóth György, Budai Szebasztian, Nileborg Krisztián, Déli Gergő, Dóka Zalán és Dunai Zsolt) az elmúlt két hétben Tatán edzőtáborozott az ukránokkal, a két nemzeti együttes fiataljai pedig a kupa első napján, délután csapattalálkozó keretében mérkőzhetnek meg egymással.

A hazai fiataloknak az Ostrom-kupa remek felkészülési lehetőséget jelent a következő hónapok feladatai előtt, hiszen a serdülőkre augusztusban, míg a juniorokra szeptemberben vár korosztályos Eb. Az ifik legfontosabb idei versenye a novemberi világbajnokság lesz.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.