Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.07.21 16:57 Frissítve: 2021.07.21 17:15

Nyílt vízi úszás: ismét éremesőt hozhat a junior Európa-bajnokság

A tavalyi törlések után ismét bizonyíthat a korosztályos nyílt vízi úszóválogatott. A párizsi junior Eb magyar esélyeiről Gellért Gábor szövetségi kapitányt kérdeztük.

Ahogyan a medencés viadalok esetében, úgy a nyílt vízen is megszokhattuk: a magyar fiatalok Európa-bajnoki címekkel és érmekkel térnek haza az utánpótlás kontinensviadalokról. Alighanem így lesz ez a csütörtökön kezdődő párizsi utánpótlás Eb-n, legalábbis ebben bízik Gellért Gábor szövetségi kapitány, aki elmondta az előzetes várakozásait az Utánpótlássportnak.

Betlehem Dávid a medencés junior Eb-n nyert ezüstje után most nyílt vízen próbálkozhat

Betlehem Dávid a medencés junior Eb-n nyert ezüstje után most nyílt vízen próbálkozhat

„Nagyon magasra tették a lécet az elmúlt években, 2017-ben megnyerték a pontversenyt, 2019-ben az éremtáblázatot is. Most is nagyon erős csapat jött össze, ezért papírforma alapján öt-hat éremmel számolok.”

A szakvezető azért is remél jó szereplést a fiataloktól, mert a felkészülés kifogástalanul sikerült a Balaton partján.

„Elég jól sikerült, kéthetes Balatonfűzfőn és Balatonalmádiban rendezett edzőtáboron vagyunk túl, a fiatalok a nyílt vízen közösen edzettek Rasovszky Kristóffal és Olasz Annával, sokat tanultak tőlük. Gyakoroltuk a nyílt vízi taktikákat, és nagyon jó időket úsztak a második hét végére, ezért bízhatunk abban is akár, hogy ismét a magyar válogatott lesz Európa legjobbja.”

A junior nyílt vízi Európa-bajnokság magyar indulói:
Fiúk. U19: Betlehem Dávid, Kovacsics Márk, Sárkány Zalán; U17: Gálicz László, Hambardzumyan Arshak, Pintér Ádám; U15: Horváth Ákos, Kaiser Dominik, Kovács-Seres Hunor
Lányok. U19: Balogh Vivien, Berecz Blanka, Gál Kincső; U17: Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Veress Sára; U15: Marton Kitti, Nett Vivien, Varga Zsófia

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.